Caroline Hammaräng

Sjukstugejul

Julafton spenderades hos systeryster i Kalmar. Pendlade under hela dagen mellan att känna mig ganska okej och Fy fn vad jag är förkyld.

Svåger hämtade på Kalmar C klockan elva. Jag blev förevisad delar av Järnmannenbanan. Just in case liksom. Själv blev svåger en Järnman 1995. Hem till syster och tre barn. Träffar dem så sällan och det lär inte bli oftare. Systerdotter åker till Spanien på minst ett halvår i februari, äldste systersonen ett år till San Diego i juni, den yngste börjar på orienteringsgymnasium i Olofström till hösten.

Förmiddagsfika med hembakta lussebullar och pepparkakor. Mina föräldrar anlände strax efter tolv. Glöggtime. Jag trodde att 15%-ig starkvinsglögg skulle råda bot på mitt halsonda men den gick bara rakt upp i huvet.

Tack vare att jag inte tycker om julmat blev jag lagom mätt av julbordet...
Ett ägg
Köttbullar (hemgjorda)
Skinka med stark senap
Gurka
Körsbärstomater
Sallad
Färsk ananas
Vindruvor
Kanelknäcke, hembakt knäckebröd, grovt bröd
Laxrullader
Hårdost
Färskost

Kalle Anka följdes av bildvisning från föräldrarnas nyinköpta sommarrenoveringsobjekt. Sedan tog århundradets längsta julklappsutdelning vid. Det skulle rimmas och gissas. Syster och hennes yngste son hade dessutom inte skrivit alla rim på paketen utan hade rimmen på listor utan att veta vilket rim som hörde till vilket paket....
Av mina föräldrar fick jag ett julkort med 1000 kronor och ett inramat foto från min tvåårsdag.
Av min syster och hennes man fick jag nyponpulver och torkade tranbär i varsin blå stilren burk samt choklad (Geisha Seasons Greetings).
Av mamma fick jag en skyddsängel (halsband) från barncancerfonden.

Till förmiddagens fikabröd lades sedan mjuk pepparkaka från Kakfabriken i Malmköping samt gudomligt goda trillingnötter. Sedan skjuts till tåget. Kvällsmatade på grov macka, lussebulle och en starköl. Var hemma hos mig runt tjugo i elva.

Älsklingen åkte till föräldrahemmet den 23:e och kom hem i fredags. I han släkt har dom någon sorts "tvångsfirande" som går runt i släkten. En ort på julafton, en på juldagen, en på annandagen. Man utgår från orten där man är för dagen och blir där påhälsade av &/eller åker runt och hälsar på minsta sysslingspysslingsbrylling.

Vi har inte hunnit prata igenom det ordentligt men han verkar tycka att det var helt okej att göra så här under julen medan jag har haft en av de pestigaste julhelgerna på länge (julafton undantaget då). Mycket förstördes också av att jag var sjuk. Och jag borde verkligen inte klaga, många får ingen jul alls, en del ligger på sjukhus under julen osv. Jag är dum och otacksam.

Fram till igår har jag bara orkat sova och spela UNO. Är det bara jag som blir så utslagen av en vanlig förkylning?! Skulle jobbat i fredags men sjukade mig då jag fick nästan maxpuls av att handla mjölk på annadagens kväll.

Jobbar imorgon. Och sedan är årets slut.....


2013-12-29 11:02.


Kommentarer till blogginlägget