Rickard Dahlgren

#71: Än kan den gamle...

Igår fick jag chans till en efterlängtad revansch i badminton med pappa. Sist skedde matchen i somras och då torskade jag rejält. Under halvåret som gått sedan dess har jag övat väldigt mycket inför det klassiska mötet. Med tanken att jag har förbättrat mig och (kanske) hade en chans att slå den gamle var inte alls borttaget från mina tankar. Ursäkta ordvalet, men nu jävlar tänkte jag vinna!

Så blev det förstås inte. På något sätt tror jag att åldern spelar en stor fördel i just badminton. Ju äldre man blir, desto mindre stressar man på varje boll. Man får en viss betänketid mellan bollarna och kan fokusera mer på teknik, något som jag fortfarande har en bit kvar att lära mig på. Jag behöver väl knappast framhäva att jag inte vann något endaste set… Men med den förlusten ur tanken så tänker jag istället framåt.

Det är mycket bättre att tänka att jag är ett steg närmare i rätt riktning mot att klå min pappa i sporten. Jag har ett tag kvar innan jag får den gyllene chansen men jag blir bättre och bättre för varje tillfälle jag spelar mot honom. Det är en fin tröst i alla fall.

Tack och lov kan jag ändå titulera mig bättre än pappa i styrketräning och annan trevlig träning som jag uppskattar.

Det bör ändå tas i åtanke gällande dagens inlägg:

Än kan den gamle...
2013-12-23 09:39.


Kommentarer till blogginlägget