Rickard Dahlgren

#69: Fem supertimmar!

IKSU sport hade idag anordnat en "Super Sunday" med fler nya releaser (från Les Mills) och självklart kunde jag inte sitta hemma och stirra ut genom fönstret hela dagen, så jag for dit! Det blev en riktigt intensiv men också strålande träningsdag med mycket skratt och humor. Tänkte jag skulle dra en liten summering av dagen med mina egna tankar.

Första passet för dagen blev BodyAttack (BA) med energiska Emma Forshagen som ledare. BA är verkligen ett pass som jag önskar skulle finnas med i IKSU's ordinarie veckoupplägg. Med denna release, som jag faktiskt haft chansen att uppleva på Les Mills' Super Saturday (september 2013), så vart det väldigt intensivt - men såååå kul! Njöt till fullo av att stå längst fram och kämpa till det inte fanns en enda del på kroppen som var torr - Svettigt helt enkelt!

Andra passet följde direkt på. BodyStep (BS) är ett för mig nytt pass och jag har förut undvikit denna variant. I och med att en av mina träningskompisar, Olivia, skulle gå på det så kände jag att det var dags att testa lite nytt! Nytt och nytt förresten, det vart release 94(!) så nytt för mig men x antal år i bagaget. Passet leddes av Hanna Lennartsson, en mycket duktig ledare på konceptet - vilket höjde energin ännu mer! BS var kul, kommer absolut att gå på det vid flera tillfällen för att förbättra mig på flera delar som kändes kluriga.

Efter ett längre break med tillhörande lunch och vila vart det dags för tredje passet.

SH'BAM 14! Förväntan innan var inte så höga eftersom jag endast genomfört #13 (release 13) innan. Om jag tyckte #13 var jobbigt förut så var det inget jämfört med #14! Vilken skillnad i koreografin och en snudd på BodyJam! Ett superpass som jag absolut vill köra flera gånger framöver! Med tre ledare på scen, Nadia A, Anna-Karin H, Anna D blev det ännu mera glädje i passet. Mycket energi och fartfyllda danssteg gjorde Sh'bam 14 till en riktigt bra release!

Fjärde och egentligen sista passet för konceptet "Super Sunday" gav mig fem minuters ombyte innan det satte igång: BodyCombat (BC)! Ledarna Fredrik Strålberg och Felicia Törnquist fullkomligt sprudlade av glädje och energi, det syntes på dem! Nya releasen (#58) tycker jag är mer intensiv än 57:an då den fokuserar extra mycket på vitala muskler och arbetar tungt med dessa. För mig är det ett stort plus! Med flera sköna uppvisningar från både Fredrik och Felicia så gjorde de BC rättvist då de gav på sig själva och medverkade flera gånger nere bland deltagarna. Mycket bra betyg!

Nu till femte och sista passet för hela dagen: Cykel 55 med Fredrik Strålberg. Vanligtvis brukar jag kunna ta det lugnt i början av passet men idag rann svetten och vattenflaskan tömdes alltför snabbt. Självklart tycker jag att spinning ska vara jobbigt med tung musik och idag var verkligen inget undantag! Men att svettas från början av uppvärmningen - då har det varit en lyckad dag!

Helt slut i kroppen med längtan till maaat och viiiiila vart jag mycket nöjd med min prestation över hela dagen. Med sådana pass som det var idag så kommer jag definitivt fortsätta att komma på IKSU's specialdagar, var så säker!
2013-12-08 21:27.


Kommentarer till blogginlägget