En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Året som gått

Med bara ett par veckor kvar av 2013 börjar det väl bli dags att summera året som gått. Tävlingsåret inleddes med seedningsloppet i Helsingborg i mitten av mars och redan där visade det sig att jag var på rätt då jag var en bit under 40 min på milen. Skönt kvitto på att vinterträningen gett resultat. Första helgen i april begav jag mig till Prag med Andreas för att ”möta våren”, men riktigt så blev det inte. Praghelgen bjöd på 4-5 grader och moln hela helgen, men på loppet gick det fint och 1:30 vallen sprängdes med ca 1,5 minut.

Hade sedan ett par veckor tränat med Heleneholm och första tävlingen med klubben blev deras halvmara andra helgen i april och där tog jag mig under 1:28 i ett riktigt viljelopp.

Tillbaka till träning och förberedelser för vårens stora tävlingar: Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon. Träningen flöt på bra och kroppen kändes fräsch så hade goda förhoppningar om att ta mig under 1:30 på varvet, men vädergudarna ville annat. Det blev ett rent helvete och jag mådde piss efteråt när jag låg rätt ut i gräset. Bara att bryta ihop och ladda batterierna för Stockholm. Den här gången var jag bättre förberedd än 2012 och loppet utvecklade sig bra och jag följde min plan och försökte hänga 3:15 ballongerna och tog mig in under 3:20 (måltid 3:15-3:20), så det kändes gött.

Sommaren fortsatte med lite lokala lopp i Skåne (Hörby, Wallander, Malmö halvmara) och Kraftprovet i Trollhättan där förhoppningen var att gå under 47 min för att seeda upp mig till Lidingöloppet, men icke! Vädergudarna var inte nådiga den här gången heller så jag tog helt slut på den tuffa banan och svor att jag aldrig mer skulle springa ”uppför slussarna”. Ingen seedning till Lidingö alltså.

I slutet av augusti sprang jag ett lopp i Kåsjön som var i mkt tuff terräng för att få lite mer backträning inför Lidingö. Tyvärr blev det för lite backe i juli, augusti och september. Körde Veberöd som ett genrep inför Lidingö och fick ett bra kvitto med pers på halvmaran, 1:27:00. Bra köttning!

Åkte på en lättare förkylning efter Veberöd, men var snart på banan och tappade inte så många träningsdagar och försökte mentalt förbereda mig för Lidingö. Målet var satt till 2:15, vilket dömdes ut av vissa och själv kände man att det kunde bli styvt, men spände bågen under loppet. Det höll inte och jag slet ont uppför och hade inte krafterna sista milen och stapplade in på 2:18. Efter Lidingö återstod Ystad 10 km där det blev pers på milen och Göteborg Marathon där jag sprang halvmaran (pers med 15 sek ca). Sen var den officiella säsongen slut och tyvärr missade jag återigen ett lopp på hemmaplan (Dalsland X-trail i november), det förra Baldersnäsjoggen i augusti var det systerns bröllop som gällde.

Nu i december återstår möjligtvis Klappjakten med Heleneholm och Sylvesterloppet i Göteborg samt träningar med Solvikingarna. Sammantaget en mycket bra säsong med många tävlingar och har varit skadefri hela året. Jag vet vad som behöver förbättras för att kapa mer tid på milen och halvmaran. 2014 bjuder antagligen på Lidingö, men om det blir någon mara återstår att se…


2013-12-08 16:37.


Kommentarer till blogginlägget


"Möjligtvis Klappjakten"? När bestämmer du dig egentligen? Kvällen innan?
2013-12-08Rätt sent inpå skulle jag tro ;)
Nej, men kruxet är ju det att jag inte har någon egen bil, så att ta sig ner på lördag morgon verkar styvt, om jag inte vill åka buss mitt i natten. Åker jag ner blir det sent fredag kväll alltså...
2013-12-08