Rickard Dahlgren

#67: Det finns mer att ge!

Att det kan bli sådan förändring på så kort tid är märkligt. Förra månaden skrev jag ett inlägg (#59: 82.25) där jag förklarade att jag hade fixat ett PR i antalet träningstimmar per månad med ca en och en halv timme. Detta var jag självklart väldigt nöjd över och gladde mig väldigt åt det. Efteråt kände jag att det var dags att dra ner på träningen och planerade om mitt program så att det skulle innefatta färre timmar i veckan för träningen och fler timmar för skolarbetet. En bra strategi helt enkelt.

Nu är det dock såhär att jag har fixat ännu ett PR utan att knappt tänka på det! 82.25 träningstimmar har utökats till 85.26! 3h mer! Lite lätt snopen är jag allt, men självklart nöjd över att det går i god riktning. Jag mår bra av träningen jag utför och känner inte av några som helst skador och inga sjukdomar som jag ofta får i februari (av någon konstig anledning…). Plus att jag kommit igång med löpningen igen så är allt detta ett stort plus för mig!

På tal om löpning så hade jag idag ett KM på 5K med IFK Umeå utomhus. Bra väderförhållanden, bra kläder och skön stämning i gruppen. Den enda riskfaktorn: Jag springer sällan 5K! Jag brukar se 5K som uppvärmning/nedvarvning. Det kändes knepigt att endast springa denna sträckan och mina ben hade gärna önskat minst en 10K efter tävlingen.

Men jag hade annat att göra. Slutade på tiden 20.30 min vilket egentligen är riktigt bra för mig med tanke på den mängden löpning jag utövat under hösten, så jag bör vara nöjd. Ändå menar kroppen min att det finns mycket mer att ge! I och med att jag inte hade kollat upp banan innan så drog jag inte på för fullt under loppet - så ja, det finns mer att ge!
2013-11-30 23:38.


Kommentarer till blogginlägget