Rickard Dahlgren

#65: Veckan började idag

Ojojoj vad jag har ont i kroppen! Efter dagens ordinära kvällspass, BodyCombat och Spinning, så känns fan min kropp som ett vrak. Ögonlocken försöker konstant sänka sig över mina ögon samtidigt som jag gör allt för att hålla mig vaken. Dagens pass tog verkligen musten ur mig, på ett bra sätt.

Jag brukar aldrig tycka om att träna på fredagar - därför är det min heliga vilodag. Fredagar ska användas till att komma hem efter dagens arbete och känna sig nöjd över att det är helg - inte gå och bryta ner kroppen det första man gör. Här skulle jag även vilja tillägga att söndag inte är veckans sista dag - det är veckans första! Så som jag ser det så slutar man dagens vecka på fredag och går hem och njuter för att på lördag njuta ännu mer och hitta på något socialt. På söndag däremot har alltför många människor ångest över att helgen har gått så fort och undrar vart den tagit vägen. Antingen är man astrött, bakis eller allmänt grinig (eller något helt annat). Endast för betydelsen av söndag - veckan sista dag.

Det är på söndagar som jag börjar min vecka! Det är då man tar tag i bortglömda skolarbeten, rensar ur garderober, gör matlådor och förbereder sig rent allmänt för vad som komma skall. Då väcker man upp kroppen igen och förhoppningsvis känner man sig väldigt nöjd över att ha fått möjlighet till en bra helg. Tack vare träningen tidigare ikväll känner jag mig ändå mycket piggare än vad jag kommer göra imorgon, en måndagsmorgon. För mig började veckan idag, det känns mycket mer positivt än att gå och vänta hela dagen, få ångest mm på att det ska bli måndag - då ingen ändå vill arbeta.

Det är min filosofi! :)
2013-11-24 23:07.


Kommentarer till blogginlägget


Så sant och tänkvärt. Förr i tiden började faktiskt veckan med söndagar. Nu är vi tillbaks till ruta 1 :-)

2013-11-25