Maria S

Längdskidor materialsport

Börjar inse att detta med längdskidor är en materialsport som jag nu misstänker slår de flesta andra sporter. En drygt en vecka efter skidinköpet sitter jag med en lång shopping-lista att beta av vid tillfälle. Jag som bara skulle åka lite skidor när jag ändå bor någonstans där det faktiskt går att åka.
2013-11-19 18:10.


Kommentarer till blogginlägget


Hehe, det blir vad man gör det till! Finns många sporter som är mycket värre, cykling tex.
Skidor räcker det med: Skidor, stavar, kläder, tejp för fästet och gärna, men inte nödvändigtvis, nån glidvalla, kanske spray för att göra det enkelt!
Det räcker om man bara vill ut och träna och njuta men ska man tävla så kan det vara bra att..
...göra det till en prylsport och köpa, glidvallor, pulver, vallajärn, fästvallor, rillers, vallaställ, borstar av flera olika slag, olika skidor för olika fören, flera par rullskidor med olika motstånd, tävlingsdräkt, skierg, fläkt för att suga bort giftiga gaser när man vallar, vallabox att ta med sig, gasolbrännare för att värma klister osv osv ;)
2013-11-19



Haha, börjar misstänka att den gemensamma faktorn i mina val av materialsporter inte är att sporten i sig är kostsam. Det kan möjligen vara jag själv.
Det låter som att jag lugnt kan ta de grejer jag redan har nu och spara resten av inköpen tills jag åkt en säsong eller två.
Tur det finns rutinerade åkare som Björn som hjälper till att få en överblick över läget igen. :-)
2013-11-20



:)
2013-11-21