Rickard Dahlgren

#55: Fokus - Dans --> Utvärdering

När jag planerade inför denna veckan som gått så trodde jag aldrig att resultatet skulle bli så enastående som det blev. Som en ordinär träningsvecka skulle jag kanske kunna klämma in tre danspass på sin höjd. Nu när veckans sista timme påbörjas har jag uppnått hela åtta (!) danspass!

Majoriteten av danspassen har kretsat kring Sh'bam 13, som jag verkligen uppskattat. Sedan har jag IKSU att tacka för Inspirationsdagen igår som inte endast bjöd på en fantastisk stämning och upplevelse, men som också levererade otroligt bra dansklasser! Då jag tog chansen att gå på BodyJam, Ultimate Dance och Y.B.D (You Better Dance) upptäckte jag hur mycket dansen kan komma att betyda för mig. Den gör gott för min kropp och jag kommer allt längre ifrån min bekvämlighetszon (positivt) samt att jag möter nya spännande människor.

En annan deltagare på Y.B.D och jag diskuterade olika sätt att tänka kring dansen. Hon menade att man inte behövdes skämmas eller bli utpekad av någon om man dansade i sådana klasser. Då upplyste jag henne om, på ett roligt sätt, att det nog var lättare att tänka så om man var tjej. Nu när det kommer in en kille i en sal fullt med tjejer så är det svårt att inte synas. Hahaha vilken go diskussion vi hade :)

Samtidigt vill jag synas. Det är också därför jag ställer mig längst fram på klasserna. Jag får utrymme och kan ta ut svängarna. Helt perfekt! En dansform som jag aldrig testat förut, Zumba, gav jag chansen idag och vilken glädje jag kände inombords efter passet! Sköna moves och bra musik, kan det bli bättre?!

Resultatet av denna veckans fokus på dans blir helt över förväntan. Ibland är det bra att verkligen fokusera på ett visst område. Men tro inte för all del att jag kommer sluta med dansen nu... Nänä jag kommer fortsätta med danspassen så gott det går!
2013-10-20 23:04.


Kommentarer till blogginlägget