Rickard Dahlgren

#53: Beroende av träning?

Passar på att fortsätta skriva när jag ändå har chansen. Hittade en intressant artikel i tidningen Aktiv Träning som jag fick hem i brevlådan igår i och med att jag ska springa G-varvet nästa år. I tidningen fanns artikeln som var väldigt ämnad för mig. "Beroende av träning?" heter artikeln och går att läsa i #11 av Aktiv Träning.

Artikeln tar upp tre tecken på att du tränar för mycket.

• Du blir rastlös och har svårt för att ta det lugnt om du inte har tränat tillräckligt.
• Du börjar gradvis att dra dig undan ditt sociala liv på bekostnad av träningen.
• Du struntar i alla kroppens signaler och fortsätter att träna trots begynnande skador och överansträngning.

Ni som tidigare har följt mina inlägg här på Funbeat, vet att min träning går före i många situationer och att jag har svårt att ens klämma in en (1) vilodag i veckan. Jag bockade av de tre punkterna på direkten när jag läste artikeln. Enligt Aktiv Träning är jag träningsberoende... Dock känner jag att de framställer träningsberoende personer som idioter och att det är något farligt och ohälsosamt med det. Själv tycker jag att de som inte tränar missar något när träningsfolket får uppleva gemenskap, glädje och förbättring i deras träning. Det kallar jag hälsosam träning!

Någon som känner som jag? :)
2013-10-19 08:31.


Kommentarer till blogginlägget


Balans. Som allting annat....
2013-10-19LikaSammaLika
2013-10-19Som någon skrev i en kommentar på min blogg tidigare: Beroende ser jag inget problem med, så länge man inte trillar över till att missbruka.
Det gäller väl egentligen precis allting.

Fortsätt kriga!
2013-10-19