Rickard Dahlgren

#49: Hurtbulle I am!

Definiera ordet "hurtbulle". Ibland får jag höra av mina vänner att jag är en hurtbulle. Detta ord har olika betydelser i olika sammanhang och för olika människor. För mig betyder det "den som stiger upp tidigare än andra, maximerar träningen och som aldrig undviker att utmana sig själv". Det är min definition. Vad är din?

I morse fick jag höra att jag var en hurtbulle. När jag tänker tillbaka på situationen så förstår jag hur det kommer sig. Jag är på gymmet 06:00, matar övning efter övning, noga kontrollerat med effekt och teknik (för att undvika skador) och går nöjt därifrån. Jag tror också att om man gör något som andra inte gör, tex. att ha en rutin på schemat för styrketräning, så uppfattas man som en hurtbulle. Medan en del människor kan gå ifrån gymmet/gruppass med tanken "Jag kommer aldrig att göra om det här igen!", så tänker jag (oftast) "Fan va kul det var, detta måste göras igen!" Med ett leende ut från gymmet och en ganska blöt tröja känner jag mig ännu mer hurtig.

Så länge man kan bibehålla en god figur och ett leende när man utgår ifrån gymmet, så väcker man uppmärksamheten hos andra träningsutövare. Det är endast en av mina många tankar som gör det värt att gå till gymmet.

Hurtbulle I am!
2013-10-10 07:45.


Kommentarer till blogginlägget


Hurtbullar är såna där som tränar. Både i tid och otid. Såna som fixar och donar och ser till att saker blir gjorda.
2013-10-10För mig har benämningen hurtbulle inget med träning att göra. Min definition:
Person(er) som aldrig i hela sitt liv mått dåligt och därför uppvisar en total avsaknad av förståelse för att andra kan göra det, speciellt genom att utan betänkligheter slänga ur sig uttryck av typen "Tänk positivt!" till en när man befinner sig längst ner i mörkret och den inre smärtan gör det närapå omöjligt att tänka något överhuvudtaget.
(Sen ska det visst vara namnet på en brödsort också...)

2013-10-10Jag vill nog skriva under på Carolines kommentar...
2013-10-10