Erik Nilsson

MTB Marathon i Danmark

Körde Merida MTB Marathon utanför Hilleröd i Danmark i helgen. Mitt första långlopp på MTB så jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig. Hur tekniskt skulle det vara? Hur skulle jag hålla hela sträcka? Kändes som stora osäkerheter innan start.
Åkte dit med Jonas som hämtade mig vid 6 på morgonen. I sann dansk anda var infon innan loppet klart usel Smiley. Men när vi väl hade hittat rätt och lyckats få in cykeln i rätt startbox kändes det som allt var på banan. Vädret var kanon om än lite kallt. Valde att köra i kortbyxor och med vindjacka vilket skulle visa sig vara helt perfekt.
Snabb start ut ur Hilleröd med en kortare sträcka innan bana svängde in i skogen. Körde ihop med Jonas till att börja med men det var ändå svårt att hålla ihop då det ofta blir lite tåg på singletrak partierna. Var hysteriskt många som punkterade i början, stod säkert en och lagade punktering var 150m. Efter ca 2 timmar så var punkeringen ett faktum även för Jonas och efter en del strul med ventilen så lyckade vi komma iväg igen. Körde på fint tillsammans på en mycket trevlig bana till depån vid 60km. Här började jag känna att krafterna inte var på topp längre och Jonas kändes stark värre så jag släppet iväg honom för att inte haverera totalt. Kanske skulle jag släppt honom lite tidigare för krafterna tröt ordentligt efter ca 70km. Lyckade i alla fall hålla ihop det utan att jag fick ner än lite tillfälliga krampkänningar i vadena.
Rullade tillslut imål på 5,28 efter 103km. Tydligen vann jag något också när jag kom imål?? för när jag rullade över mållinjen så kom en tjej fram till mig med en påse med massa saket i och sa Grattis!. Jag trodde detta var nån goddeibag som alla fick när dom gick imål med det visade sig att det var bara jag som fick. och det var en hel del fina saker också, tackar extra för de fina glasögongen från Merida med flera olika linser att byta mellan.
Summa av detta lopp var en kanontrevlig bana i mycket fin Dansk skogsterräng. I min ögon imponerande att få ihop 103km på en slinga i dansk skog! Underbart väder gjorde dagen helt perfekt också! ett trevligt lopp som jag nog gärna återvänder till. Det är ju ruggit nära också, 50min med bil hemifrån det klarar få ställen i Sverige.
2013-10-02 10:29.


Kommentarer till blogginlägget


Bra kämpat! Låter som en härlig tävling. Hade gärna varit med om jag inte haft annat för mig. Kanske nästa år.
Visst är det kul med MTB-långlopp.
2013-10-03