Ryan "Rykno" Provencher

32 dagar senare och några kg mindre

Nu har det gått 32 dagar sedan jag cyklade omkull i Tjörn.

Jag har "simmat" 500m (vilket var inte lätt, snabbt eller sn, cyklat inomhus ca 31km och joggat 3.5km. Men jag har varit duktig med mina övningar och har ca 5tim. Den enda jag har kunnat göra är promenera. Tur det annars jag vet ej om jag hade klarat sept. det bli ca 95km promenad. Den enda positiv är jag försätter att tappa de extra kg. Så det bli lättare att träna när jag kan

Jag var tvungen att sälja min start plats till LL men åkte ditt och hälsade på många löpare. Jag trodde inte att det skulle var så svårt att titta på, men jag fick något slags stress huvudvärk av att vara där. Jag har även såld min Vasaloppet start då jag kan inte börja med träning nu och vet inte heller när.

Jag vill så gärna börja träna igen (på riktigt), men har bestämt jag ska inte göra något dumt. Satt på en Rodd maskin igår och gjorde en lätt 5000m på snitt 2:12 där jag annars sikte under 1:55. Det var rolig att känner jag kunde göra denna rörelse utan problem.

Jag kan inte röra mitt vänster arm lika mycket som min höger, jag kan inte lasta den med mer än 2-3kg och vissa rörelse göra skit ont. Vårdcentralen ser inte mitt fall som akut och jag få ingen ny tid till den 9 okt. Man få ingen tider hos ortoped för 3-6 månader utan remiss. Så jag och min sjukgymnast få jobba vidare tillsammans.

i förra lördags Smålands Post var det en "liten" artikel om mig. Jag fick blandade känsel om att läser det. delvis var jag stolt att de vill ger mig uppmärksamhet, sedan bli jag lite deppig att jag vet ej om jag skulle kunna klara en halvmaran simning igen eller hur det kommer att gå i Kalmar om drygt 10 månader.


2013-10-02 07:46.


Kommentarer till blogginlägget


Ryan, jag tror du kommer komma tillbaks både snabbare och starkare än innan cykelkraschen, om än kanske det tar ett tag, men det är bara att acceptera. Tålamod! Tålamod! Det är i motgångar man blir starkare. Vad vore livet utan motgångar? Jag kan bara se på mig själv som drabbades av utbrändhet för några år sedan och det har jag gått stärkt ur med värdefull livserfarenhet. Du är en fighter och just därför kommer du att åter bli den atlet du var innan olyckan. Kämpa på!!!
2013-10-02Det är i motvind Draken lyfter. Du kommer igen Ryan.
2013-10-02Ta det lugnt Ryan, jag är 46 år och i mitt livs form, Du har 10 år på Dig dit.
2013-10-05