Rickard Dahlgren

#43: Grymt kul med Sh'bam!

Scott Jurek beskrev i sin bok "Eat And Run" att man måste "ta sig ur sin bekvämlighetszon". Jag har tidigare recenserat hans bok i ett inlägg och hela tiden haft detta citat i åtanke.

Idag tog jag mig ur min bekvämlighetszon igen! Vid förra helgens Super Saturday fick/tog jag chansen att testa på Sh'bam. Det var riktigt kul och svettigt och det kändes totalt värt att genomföra det passet. Under veckans gång har jag varit sugen på att testa gruppasset igen, men inte skyndat på processen med att anmäla mig dit. I torsdags tog jag ändå chansen och anmälde mig till dagens pass.

Resultat: Sjukt kul! Kommer definitivt att genomföra detta danspass regelbundet, ska bara hitta en tid som passar mig och mitt skolschema. Som grädden på toppen var jag minoriteten (av killar) av majoriteten tjejer där och jag tror att många lade ett extra öga på mig och undrade vad jag gjorde där.

Här framkommer det för mig lite könsroller typ killar ska boxas och tjejer ska dansa. Felet med gruppass är att det anses vara en tjejsak. Killar brukar gå till gymmet, lyfta skrot och lukta svett. De flesta tror inte att gruppass ger någon effekt alls. Då bör de omvärdera sina tankar rejält. Gruppass är till för alla och jag tror att om det kom fler killar till exempelvis Sh'bam så skulle könsrollerna minimeras. Killar kan visst dansa! Det är kul, man får röra på sig och det blir inte alls den ordinarie stela tiden i gymmet när man väntar på sin tur. I gruppass görs allt tillsammans och man kan verkligen motivera varandra. Det är det fina med gruppass!

Hursomhelst så var Sh'bam idag riktigt riktigt kul och ni som tränar Sh'bam på IKSU kommer se mig där vid fler tillfällen framöver.
2013-09-29 19:08.


Kommentarer till blogginlägget


Kul. :-) Alltid kul när man testar nya grejer och tänjer lite på gränserna. Jag tror att många har förutfattade meningar när det gäller testa danspass. Jag giller verkligen danspass, men det blir alldeles för sällan nu för tiden. Testa gärna Dance Aerobics med M.O någon gång.
2013-09-29