Peter Hampus

Då var det klart!

Lidingöloppet fixat och därmed En Svensk Klassiker 2013.

Själva loppet hade jag inga större förhoppningar på. Med endast cirka tio mil löpning i år är det väl nästan idiotiskt att ställa upp i ett lopp som Lidingöloppet.
Men min kondition är ju skaplig så jag tänkte att jag joggar mig genom loppet.

Det gick fint. Fram till 15 kilometer höll jag 5:23 per kilometer utan att ha varit utanför komfortzonen en enda gång.

Bestämde mig för att hålla mig kvar i den zonen hela loppet. I och med det sjönk farten något när alla backar tornade upp sig.

Men för första gången sprang jag hela vägen i alla tuffa backar.

Och med två kilometer kvar insåg jag att jag skulle kunna tangera mitt personbästa. Så sista två kilometerna gick lite tuffare. I mål på 2:48:06 och personbästa med cirka 30 sekunder. 5:39 per kilometer.

Sista milen, som brukar vara en plåga gick lätt och fint. Samtalade med en barfotalöpare bland annat.

Tyvärr såg jag en farbror med hjärtproblem innan Karins backe.

Så nu är klassikern avklarad och jag fick till ytterligare en så kallad Superklassiker. Det vill säga alla moment under 20h.

18 h 11 min och 30 sek innebär en slipning av tiden med 1:43.10 från förra året.
Största förbättringen skedde på Vasaloppet. Det hade jag inte trott innan jag började.
2013-09-29 13:28.


Kommentarer till blogginlägget


Väl genomfört år; Peter! Med tanke på skador, olyckor och annat så är det en fin prestation du gjort. Cyklingen ToR Vansbro är väl ändå pricken över i:et!
Måste ha varit en rätt skön avslutning på Klassikern med ett behagligt LL, det var det nog inte många som tyckte igår ;-)
2013-09-29Grattis till superklassikern!
2013-09-29Ja pricken över i:et var verkligen Vansbroturen! Trots har-kraschen är det sommarens höjdpunkt. En sådan där sak som jag kommer att minnas med glädje resten av livet.

Nu sitter jag och fnular på vad som ska hända här näst. Jag har en massa egna planer för nästa år, men skulle vilja göra något tillsammans med andra trevliga människor också.

Att gå med i Lidingö Triathlon blir en bra start!
2013-09-29Du är så välkommen till Lö Tri!
Förresten så berättade Anders S i just Tri-föreningen att det var en ganska ung kille som fick hjärtstillestånd men som klarade sig tack vare en av de 30 hjärtstartare som fanns varje kilometer.
2013-09-29Oj, undrar om det var honom jag såg strax innan Abborrbacken? Sedan såg jag en äldre herre med hjärtstartarsladdar på bröstet strax nedanför Karins backe också.
2013-09-29Grattis Peter.
2013-09-30


Arkiv