Rickard Dahlgren

#41: Övertaggad?

Ibland får jag känslan av att jag är övertaggad. Även om det kändes efter helgens träning så körde jag igång med tung träning redan i måndag och har fortsatt så. Inte endast faktorn att jag tränar, jag gör detta 3-4 ggr/dag! Tanken från början med träningen, att hålla mig till 1-2 träningspass/dag har liksom floppat. Dock mår jag väldigt bra av att träna så som jag gör. Nu fokuserar jag mer på teknik istället som förr, explosivitet. Kanske kan detta bli en god utveckling för mig?! :)

Under första halvåret på 2013 satsade jag stort med att hinna med så mycket träning i veckan som möjligt. Tror att jag kom upp i 25 träningstimmar med ca 5-6 pass/dag. Med detta i baktanke värderar jag min egna träning idag: 3-4 pass/dag. Haha ja, jag har allt lyckats att dra ner men frågan är om det verkligen har gjort någon skillnad. Någon gång måste man stanna upp för att lyssna på sin kropp och låta den styra träningen.

Tillbaka till att jag känner mig övertaggad. Oavsett vilka pass/träningsformer jag bokar in för veckan, förbereder jag mig som att det är här och nu det gäller! Jag har väldigt svårt att slappna av innan ett pass, och hoppas istället på stället upp och ner för att komma i form och låta blodet rusa. Även om jag vet vad som ska komma på träningen så kan jag inte endast sitta ner och vila, som så många andra. Kanske triggar jag mig själv för att förbereda min kropp på tung kroppsträning, på gott eller ont?
2013-09-25 23:01.


Kommentarer till blogginlägget


På gott, så länge du (som skrivet) lyssnar på kroppen.
Att göra något av ren princip är bara dumt. Det gäller både vila och träning.

Tycker jag.
2013-09-26Klok tanke :)
2013-09-26Den här damen är inte tappad bakom en vagn, inte. ;-)
2013-09-26