Rickard Dahlgren

#36: STT - Benen längtade efter ett löparpass!

Mina ben ordinerar vila efter dagens mördarpass! Önskar jag kunde ge dem en hel vecka borta från löpningen, men nä det går inte. Efter att ha kommit i mål i Salomon Trail Tour på tiden 01:01:26h är jag oerhört lättad. Äntligen är loppet över och jag kan slappna av! Innan loppet smörjde jag mina ben med tigerbalsam för första gången någonsin(!) och det hjälpte! Hade fått känningar förut att det gjorde ont i benen men kunde inte förstå hur detta hade kunna komma sig... NU FÖRSTOD JAG: Benen längtade efter ett löparpass!

Snabbt tempo blev det från början och jag försökte hänga med så gott som möjligt. Ibland tog jag täten, andra gånger höll jag mig bakom någon löpare. När väl den "fruktade" Bräntbergsbacken kom var jag beredd. Medan andra löpare kämpade sig upp med tunga steg mot gräsets underlag, använde jag mina Salomon Speedcross 3 för det de var ämnade för - Backar! Jag kutade uppför, stannade inte någon gång (yay!) och kom förbi många löpare! Loppet flöt på rätt bra hela vägen tills myrarna dök upp. Vid flertal tillfällen drattade jag i upp till knäna och lyckades ta mig upp lika snabbt som jag sjönk ner. Snacka om en lerig och kämpig bana, minsann!

Kul var det trots allt. Som löpare i ett traillopp gäller det att vara ödmjuk och del släppa förbi de som önskar springa snabbare och dels hjälpa de som själva drattar i. Då ger man dessa löpare en positiv känsla av att loppet blev till belåtenhet - istället för att ingen skulle hjälpa dem och de skulle få klara sig själva. Behandla andra såsom du själv vill bli behandlad!

Tillbaka till mina ben. Efter loppets gjorde de ont i benen, mycket på grund av ett helt annat underlag än tidigare men också bevis på att jag behöver mer träning på sådana här lopp och backar. Därför tänker jag inte hålla upp med min träning - utan köra på lika mycket som förut, kanske lite mer?!

Plats 60 av 107 på H10
TId: 01:01:26h

Bild: Resultatet efter STT - Inte så mysigt... Bör tillägga att tröjan var lika tung som på gruppassen och skorna hade helt ändrat färg och står nu och torkar så gott de kan.


2013-09-14 23:34.


Kommentarer till blogginlägget


För att citera en tre år ung dam:
Det man vill det måste man!
2013-09-15Så sant Caroline! :)
2013-09-15