Mikael Persson

Jazz Hölkkä, Pori, Finland 21/7

Nästa tävling för året var ett stads/terränglopp på 7,7 km i Pori under den stora jazzfestivalen där. Start för de ca 100 deltagarna var i en stor park vid vattnet som rinner genom staden och sen sprang vi genom marknadsområdet och de få gamla fina byggnader som finns i staden för att sedan springa över en bro, in på en cykelbana och snart in på en sstig som gick längs floden en bra bit innan man vände och sprang en paralellstig tillbaks igen, ganska fantasilöst. Över en bro igen och in i parken för den avslutande kilometern.
I början rusade folk på som fan vilket jag inte orkar och det blev för tufft för mig, saktade ner lite och fick lite krafter tillbaka och började plocka placeringar. Hade 2 grabbar i 10-årsåldern strax för mig hela tiden, tog den ena med en km kvar och den andra strax före mål men han hängde på och kom upp jämsides på det låååånga upploppet och vi gick samtidigt imål.
Segraren i min klass M40 Jouko Mahlamäki, LautkLuja hade 25.37, jag kom in på 36.13 och på 13:e plats av 15 st. Tur att det frö det mesta finns någon som är halvskadad eller nåt annat som jag kan slå i såna här lopp.
Ett trevligt lopp men lite för tråkig bana.
2013-09-10 20:46.


Kommentarer till blogginlägget