Rickard Dahlgren

#35: Superdag!

Umemilen som uppvärmning inför dagens extremt hårda pass idag känns aningen som ganska mild. Trodde att jag gav det mesta jag kunde (hör och häpna - inte allt!) på Umemilen på tiden 43 minuter. Är som ni säkert hör inte så nöjd då jag hade målet inställt på 40 minuter. Dock händer det något med min kropp när jag når 6 km på en sådan här sträcka: jag börjar släpa med benen och energin försvinner! Det känns som att jag behöver skaffa mig en riktigt bra hare (en bra löpare - inget djur) att ta täten på. Annars är risken att jag aldrig övervinner mitt personbästa. Sedan kan jag inte skylla på så mycket mer än att jag har tränat en hel del styrka under sommaren och löppassen har fått hamna på plats 2 i min prioriteringslista. Bör ta mig i kragen och ändra på det här!

Efter x antal behagliga timmar hemma efter tävlingen blev det dags för ett par tidigare bokade gruppass på IKSU: BodyCombat och Cykel 55! Faktiskt väldigt taggad inför passen (knepigt nog... haha) och bestämde mig för ett högt tempo från början. BC blev ett riktigt bra förbränningspass och träningströjan kändes som en påse tegelsten efteråt med all svett inkluderat i den. Så ska det kännas (för mig) efter ett BC-pass.

5 minuter fick jag på mig att rusa till omklädningsrummet och byta om till cykelutrustningen. Inga problem - dock rann svetten konstant på mig. Väl vid Cykel 55 blev effekten hög från början och försökte verkligen se hur mycket jag kunde pressa mig själv. Det var ju ändå slutet av veckan så varför inte testa sig på nya utmaningar! Efter ett mycket väl genomfört pass blev det dags för stretch och när jag gick av cykeln skakade jag i hela kroppen. Försökte även stretcha baksida lår men kunde knappt lyfta benen - så jävla trött var jag i kroppen (svordom får användas för att förstärka känslan anser jag!). Nu visste jag hur hårt jag kunde gå ut, frågan är om det finns mer att ge (vilket det alltid gör)?!

En superdag blev det och hoppas att jag kommer fortsätta få sådana dagar framöver. Dock ser jag inte så mycket fram emot styrkan o löpningen i morgon. Oavsett hur det känns i morgon så kör jag med mitt motto:

Pain Is Just Weakness - Leaving Your Body!
2013-09-08 21:10.


Kommentarer till blogginlägget