Jens Thorild

10-Islandsrace

Såhär ett par dagar efter målgången på den sista viktiga tävlingen för året tänkte jag sammanfatta densamma. 10-islandsrace är en tävling som gick för första gången i år. Man tävlar i lag om två personer. Den gick i norra skärgården i Göteborg och är en blandning av multisport och triatlon kan man säga. Den är uppdlead i två halvor vilket innebär att första halvan var 18 kilometer paddling o ca 10 kilometer löpning men en del navigering. Man springer o paddlar omvartannat och besöker de högsta punkterna på respektiva ö i skärgården. Efter att 8 öar är besökta o stämplade så kommer del två av tävlingen igång genom att man lägger kajakerna o byter om till sim o löputrustning. För vissa innebär det våtdräkt o för andra lite tunnare triatlondräkt med långa eller korta ärmar o ben (nästa år ska jag ha långa) Sen återstår ca 15 km löpning o 1,2 kilometer simning fördelat på 8 eller 9 delsimningar.

Tävlingen var mycket trevlig och i fantastiskt miljö. Jag har laddat särskilt för denna tävling som den avdankade multisportare jag är som numera cyklar rätt sparsamt men håller igång löpning o paddling. Simma kan jag hjälpligt men har aldrig tävlat i den grenen. Personligen är jag mycket nöjd med att jag var fokuserad o lyckades vara pigg o allert hela loppet o gå "hela vägen in i kaklet" som man säger. Jag ville vara i bra form denna dag och det var jag verkligen, o det känns bra att känna att man kan klara av o toppa formen.
Min stallkamrat hade varit krasslig vecka innan så vi visste att det kunde bli kämpigt. Ändå var jag förvånad att jag inte kom efter på löpningen som jag brukar med honom utan de istälet var tvärtom. Men efter en strulig första halva av andra delen jobbade vi oss ikapp täten o vi gick en rafflande duel om segern till mötes. Då började snitslingen som varit bristfällig redani börjam på sim-löpningsdelen, att bli ÄNNU sämre. Vi var påväg o springa ifrån konkurrenterna gång på gång men fick bokstavligt vänta in o rådfråga desamma om var de trodde vi skulle springa nu. Det hela blev smått parodiskt när vi var ute o "distanslöpte ner mot sista simningen utan o ha dett snitslar på bra länge. Men till sista simningen kom vi då samtidigt såklart o efter att ha simmat de 400 meterna eler vad de kan rört sig om blev vi dessutom tillsagda att vi inte fick simma iland utan vi skulle upp på en holme innan land o sen iland. När vi gjort detta o kom iland hade konkurrenterna kommit på efterkälken pga felsimningen mer än vi. Vi valde (på min lagkompis inrådan) att vänta in dem. 2 km kvar till mål o det kändes jäkligt löjligt o springa tillsammans o slåss om segerpremien i nån form av epilogspurt. Vi hade ju knappast varit tillsammans om snitslingen varit bra. Efter att ha sprungit fel inne bland husen också eftersom snitslingen var som den var så bestämde vi definitivt att vi skulle dela segern som dels "fair play" o även som en signal till arrangören att om man tar 3000 kronor i anmälningsangift får man använda annat än blekgula superkorta snitslar på klippor o buskar en tidig höstdag när löven på björkarna börjat gulna. Men förutom det o att kartorna var vattenkänsliga trots att de såg ut o vara laminerade så var tävlingen mycket trevlig. Smiley

så till nästa år, bättre snitsling och antingen "vanliga kartor" i plastfickor eller laminerade kartor som TÅL vatten. Smiley Delad seger är också en seger, även om det tog ett par dagar o smälta det. ;-)

Bild från högsta toppen på öckerö som var halvvägs in på del 2 av tävlingen. Smiley badmössa, triatlondräkt, simbrilor o handpaddlar. Brände mig som satan simningen efter så nästa år blir det långärmat om arrangörerna lovar o snitsla bättre vill säga Smiley

Nu är det hårdsatsning på föreställningen "Fenix" med kören Delight i oktober. :-D


2013-09-02 11:40.


Kommentarer till blogginlägget


Hørtes tøft ut, bra jobba:-) Norseman Xtreme triathlon må vel passe for deg som hånd i handske
2013-09-02Är de paddling där också? Annars är jag nog inget vidare. Paddling o obanad löpning är min riktiga styrkekombination. :-)
2013-09-03Du kommer langt med en tøff skalle:-)
2013-09-03