Markus Andersson

Hoppsan, rekordmycket cykling

Matade in lite siffror från augusti i min träningsdagbok och noterade då att siffran 80mil stack ut ordentligt från tidigare månader och reagerade desto mer när det dök upp en snudd på rekordhög stapel i det historiska mängddiagrammet. Blev tvungen att kolla om något "blivit fel", men nej, jag har uppenbarligen cyklat snudd på rekordmycket under aug. 80mil är bara 0,5mil ifrån rekordet juli 2006 då jag främst cyklade ner från Gävle till Påryd (73mil på fyra dagar) och månaden därefter upp (63mil på tre dagar). Mycket transportcykling annars under terminerna då jag cyklade ToR lägenheten i Skutskär till Högskolan i Gävle (18km enkel resa).

Att jag cyklar ofta numera var jag förstås medveten om, däremot inte att det blivit SÅ ofta som alla utom två dagar i aug, och då det mesta handlar om kortare sträckor inom Nybro tänkte jag att det inte gav någon högre mängd totalt. Men en del mil blir det uppenbarligen, om än inte rekordmycket. Men om man lägger till någon längre runda en gång i veckan, som det också ungefär blivit, då kommer man tydligen upp i sådana nivåer. Drygt 20mil/v de tre senaste veckorna, det minns jag faktiskt som en mer omfattande nivå från transportcykelåren 2005-2007 då jag under terminerna brukade ligga mellan 10-20mil.

Däremot har det varit klent med löpning, simning och styrka tänkte jag säga, men 9,7 km simning må vara ganska klent men det är ganska få månader jag simmat mer än så. 14,5mil löpning däremot ÄR klent, både sett till känslan och i historisk träningsjämförelse. 4st styrkegympapass under aug (6st i juli) är för dåligt. Framöver hoppas jag på ökning över alla fronter utom antalet cykelpass som inte behöver ökas, däremot gärna längre "riktiga" pass lite oftare.


2013-09-02 08:40.


Kommentarer till blogginlägget


VR rekommenderar ju minst 100 mil under säsongen innan start. Du är nästan där på bara en bra månad = (t+)! Låt vara att det även är en del kort i det, men ändå.
2013-09-03