Ryan "Rykno" Provencher

21+ km simning - Vidösternsimmet 2013 - förberedelse

Anledning att jag börja bloggen nu är det var mycket i huvud förra året och det kändes bra att kunna uttrycka sig löpande. Jag skriver en del om de siste 12 månader men jag behöver få ut detta.....

Förra årets race rapport: http://www.funbeat.se/blogs/show.aspx?BlogPostingID=...

Torsdag:
Upp kl 05:45 frukost och lätt cykel till sjön. Hoppa i vatten kl07 för att spegla raceday. Simmade drygt 3.1km utan våtdräkt i ett lugnt men ändå lite för snabbt tempo. In i simhallen för att duscha och byte om. P4 har de senaste dagar pratat med några andra som ska simma på lördag och idag var det min tur. En trevlig intervju med Sara Bäckmo. Ca 3:10 in i inspelning kan du lyssna http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programId=2159

Tyvärr bli jag inkallade till arbete, men det ta bara två timmer och världen var i balans igen. Bättre idag än nästa vecka innan Kalmar mini Smiley

Kl13:00 var jag hos Leon Hobro ut på HPC i Växjö. Tredje gång hos Leon och jag tror det bli flera besök de kommande månader när jag sliter i kroppen mer än någonsin inför IM 2014. Han jobba med elit idrotter och han ta mina "elit motionär" träning på allvar. Något som är viktig i livet är att har folk som tror på dig. Som min fru. Även om inte förstå hur jag kan stig upp kl 04:45 och springa en mil eller cykla till sjön kl20 för att simma, hon förstå vad det betyder till mig och hon stötte mig hela vägen.

På kvällen försökte jag vila. Det bli mycket tid att fundera på loppet och vad som har hänt sedan förra året. är jag samma person? har jag utvecklat? hur kommer det att gå på lördag? själv klart hade jag även tid kolla läget på konkurrensen på Facebook och funbeat. Vi är klart flera duktig (läste snabbt) simmare i år än förra året. Även om jag inte känner mig som favorit tror jag många ser mig som mannen att slå, då jag vann förra året.

I år har jag lagt om fokus från simning till triathlon. Det blev klart mindre tid i vatten men träningsdos har ökat. Jag cykla och springa mer än någonsin och fokusera på kvalitet i vatten istället för kvantitet. Jag är en starkare simmare idag än förra året. Jag väga mindre och har mer muskel! Sedan förra årets Vidösternsimmet har jag pressat min egen begränsning gång på gång. Veckan efter simning spräng jag min första mil sedan kollege. Tiden 54min var 6min snabbare än mål tid för slutet av säsong. Sex veckor efter min första halvmaran under två timmar. Under höst/vinter var fokus på 1500m. I mars lyckades jag simma under 19min.

April - juli var ren cykel/löp träning inför Vätternrundan och Vansbro HIM. Sedan 2006 har jag inte simmat mindre :( men det har inte påverkat mig negativ. VR var mycket lättare än jag trodde. Lättare än detta loppet iaf Smiley. Tiden var 10:16, inte riktig vad jag hoppas men jag kände mig starkt och pigg i mål.

Några veckor senare på min första HIM simmade jag bra, cyklade jag som aldrig förr och kunde springa i mål. Tiden 5:06 ca 24min under mål tid. Det känns som jag har fått ut det jag vill från min träning. Det bli nya målsättningar och en tuffare väg mot IM mållinje.

Lägg dags och Lily min äldste (8 år) kan inte sova. Jag tror hon har tänkte mycket mer på hennes OW debut än jag min lopp. Kl 14:00 på lördag ska hon simma 500m. Jag passa på och lägga mig tidigt tillsammans med henne. Det bli lite tävlings snack innan vi sover. Vet ej vem gick första men jag har inte sovit så mycket på en natt sedan vi fick barn Smiley

Fredag:
Upp kl 06:30. Konstigt jag tänker inte på mig själv utan Lily och hur hon måste känner. Jag var sju år vid min första OW tävling. Jag simmade 400m långbana på 7min som åtta årig. Jag räkna att det kommer att ta henne 17-20min att simma 500m. När jag titta på mobilen bli jag snabbt påminnas av helgens utmaning. Jag känner inte till alla på startlistan men via funbeat och Facebook har jag koll på de jag tror kommer full laddat och klar för start.

Robert Berg är kanske den jag har haft mest kontakt med sedan en tävling i Jönköping och via funbeat. Har tränat i princip de siste 11-12 månader med fokus på just denna tävling. Han har också tränat annat. En stark simmare, men inte explosiv. Han vill jag simma med så långt som möjligt. Jag tror jag ta honom vid en ev målspurt.

Roine Gylesjö en ultra idrott och är van med långlopp och är farlig. Träffades på funbeat då han lagt ut tävling. Rolig att även han ta detta tävling på allvar. Är ganska ny till simning men han har med sig erfarenhet som vi andra inte har när det gäller hur man ladda under långlopp. Jag hoppas också vi är i samma grupp in i mål.

Ted Molin träffade jag via min vinterutmanning här på funbeat. Vi missade varandra i Vansbro, men det var då jag visste han var ett hot Smiley. Jag fick en rejält stryk av honom där. En fd simmare som är kanske inne på ett byte till triathlon som många av oss. Om jag ska lyckas att slå Ted tror jag måste ökar farten 5km innan mål. Jag klara inte en 200m spurt mot honom.....

Michael Mann en fd simmare från Värnamo. Träffades först i Jönköping i år. Han simmade ifrån mig på ett 1400m lopp. Läste mycket om honom under en träningshelg i Vidöstern. Jag vet ej hur jag ska klassa honom, men jag vet jag vill inte har honom jämnt mig vid mål Smiley

Nadja Joy en dansktjej som klara distans. Hon simmade 33km nyligen. Jag tror inte hon klara vår fart, men hon kan slå dam rekord.

Och till den första doldisar
Nicolas Bathfield en fransk fjärilsimmare som slutade tävla i 2002. Jag få hålla ett ögat på honom. Jag har hört han är snabbt, men snabbhet vinner inte detta lopp.

Sedan finns två danska, två polske, en tysk och en Norman som jag inte har koll på. Det ska bli spännande.

Snart lunch och dags att packa.....

Hämtade min 338 klubb kläder idag. Fick en kick av att fundera mer på nästa års IM.

Caesar salad på Max och en snabb simtur med Lily vid målet. Hon är riktig nervos. Men det gick bra.

Pre-race mötet var trevlig. Fick träffas de fem jag ska simma med och ev ifrån Smiley på mötet var det kanske klart att loppet skulle stå emellan de jag beskriver ovanpå. Men ännu är Nicolas en joker. Jag bekräftade till de andra mina del mål att simma de olika sträckor på 60min, 60min, 90min, 60min och 90min. Jag hade en aning att det skulle krävs en tid runt sex timmar att vinna.

Efter möte handlade jag fika till barnen och tillbaka till hotellet. Inte allts lika lätt att ladda när man dela ett rum med fyra tjejer Smiley

kl 21:50 kom jag på att jag var hungrig, tur Q8 sälja salad. Det bli en Ceasar salad till.

men väska är packat och jag är redo. God natt!
2013-08-09 11:10.


Kommentarer till blogginlägget


Ted blev klubbmästare på 2000 meter igår i triathlon väst. Hans form är bra. Sätter 20 spänn på han ;)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=496443590447000&set=a.133073373450692.29765.117630021661694&type=1&theater
2013-08-09Och självklart, lycka till!
2013-08-09Lycka till Ryan!
2013-08-09Håller på dej! Lycka till!
2013-08-09Kör hårt!
2013-08-09Lycka till! Pace yourelf!
2013-08-09Lycka till!
2013-08-09