Ryan "Rykno" Provencher

Lycklig start till aug

Både med att hålla min diet under en övernattning och tävlings resultat.

På fredag reste jag med familj till Tosselilla på väg mot Malmö. Tack vara en Tex-Mex kiosk kunde jag äter tacos till lunch. Under dagen bli det vatten och några rice cakes. Till middag stannade vi för pizza. Men jag beställt en Cesar sallad med kyckling Smiley

Lördag morgon var det hotell frukost på Scandic Kramar innan jag lämnade familjen i Höllviken och jag ta mig till start av Malmösimmet. Stannade på Subway och tog en skinka och kalkon macka med sallad, gurka, lök och paprika. Innan loppet drack jag en Burn energi dricka blandat med vatten. 30min innan start simmade jag runt lite och tyckte det kändes bra inför dagens sprint 2000m. En tid ner mot 26:40 var målet. Första 350-400m gick bra. Log ca 20 plats innan första vändning. Efter 50-75m när vi vänd tillbaka motströms kunde jag trycka på mer än de andra och började simma om folk. Efter 1000m kom ut alla 1000m simmare och jag tappade kontakt med alla andra 2000m simmare. Tiden 28:20 spegla förutsättningar. Avstånd till segare var samma som Jönköping. Blev femma.

Lördag kväll i Höllviken med grill fest och några öl var precis vad jag behövde. Barnen åt godis och jag tackade nej varje gång de vill dela med sig.

Söndag var det dags för Malmö Sprint Triathlon. Målet var under 1:10, men jag visste att det inte skulle var lätt då det var stadsbana och en tekniskt cykelbanan. Jag tyckte vi fick för lite insim tid, men 10min fick duggar. Jag ställde mig som vanligt till vänster och efter 50m kom jag fri fram alla. Till höger såg jag Torbjörn W och 2-3 andra. Vid första boj var jag parallellt med Torbjörn och vi skapade en lucka till trean. Under ca 150m log jag bredvid honom och eftersom han inte hade koll på mig bestämde jag att ligger på hans fötterna. Tid ur vatten 10:37 lite långsam med jag var pigg.

I T1 fick jag problem att ta cykel av ställning och min cykel träffade Pierre S cykel och hans hjälm ramlade. Oops! Tiden 1:01....jag tror jag hade haft under :50 utan cykel problem.

Ut på cykel tappade några sekunder att klicka i, sedan var det sväng efter sväng de första 200-300m. Äntligen ut på raka vägen tänkte jag. Nej banan var allt annat än raka vägar. Ovana att ligger ner på pinnarna tappade jag tid och fart genom att gå upp och ner på cykel. Lite med vind på väg hem. Kändes stark och tiden 35:24 klart godkände även om måltid var under 35 min tappade bara 2min mot ledare i Masters.

In på T2 gick bra till jag såg att cykel var snett. Tog tid att rätta detta då jag vill inte göra någon arg på mig. Tid :43 en av mina bästa

Ut på löpning. Bestämt att inte hålla tillbaka, men jag tror jag gjorde det ändå. Första varvet kom alla ikapp. Jag tyckte första varv gick bra. På andra varv kom ut en dam på sin första varv. Jag hängde bakom henne i 500m men sedan tyckte jag hade mer att ger så jag gick om. Tiden 23:54 är bara 56s långsammare än min PB. Så klart godkände men nästa sommar jag ska ner till 22:30!

Total tid 1:11:37 bara 1:37 över mål men jätte nöjd.

På väg hem stannade vi på Pizza Hut. Återigen beställde jag en sallad med Ice Tea. Barnen och fru åt sina pizza och jag tuggade på min kanin mat Smiley. Jag tror att det var den längste bil resan i mitt liv utan läsk!

Denna vecka bli det fokus på lugnt simning då jag har Vidösternsimmet på lördag. Även om 2mil simning låtar tuff, jag tror det kommer att gå bra. Finns minst 4 andra i start fältet som kommer hålla mig sällskap: Roine G, Robert B, Ted M, och Michael M. Förra året simmade jag själva i sex timmer och fyrtiofyra minuter inte rolig.

Som extra motivation i år jag måste var i mål, äter och ta mig 500m tillbaka till start av min åttaårigs första OW tävling då jag lovade henne att simma med när hon prova 500m knattedoppet.
2013-08-05 10:55.


Kommentarer till blogginlägget


Var cyklingen mer teknisk än i Jönköping, trodde att Malmö var snabbare än Jönköping?
2013-08-06Alla svängar i Jönköping var på asfalt och 90 eller 180grader. I Malmö det var många "z" svängning och två rundel.
2013-08-06