Rickard Dahlgren

#28: Kvalitetstid

I och med att sommarperioden börjar lida sakta mot sitt slut, har jag fått ytterligare kännedom om en viktig faktor. Att ha en träningskompis förändrar mycket! Nu i sommaren har jag levt hos min bror och även tränat med honom :) Det har resulterat i flera viktökningar vid maskiner, bättre livsstil och en stärkt karmratskap. Även om jag kanske inte hinner med lika många övningar som jag skulle göra om jag vore själv än med brorsan - så är det kvaliteten som räknas. Under passens gång har vi diskuterat träningens betydelse, teknikövningar och allt annat mellan himmel och jord. Det kallar jag KVALITETSTID! Det kan man inte (eller ha svårt med) diskutera med någon annan under samma förutsättningar. Det är här och nu det gäller!

Eftersom jag ägnat dagarna åt mitt jobb och min styrketräning så har den övriga träningen (gruppträning, cykel, löpning mm) hamnat efter. Jag hoppas ändå att jag kommer ta upp dessa träningsdelar när jag väl anländer till Umeå igen.

Vad som inte hamnat efter är min hälsosamma kost med så mycket vegetarisk mat som möjligt i veckan! Inte för att jag vill bli vegetarian (tycker fortfarande för mycket om hamburgare, chorizo, skinka mm) men för att jag vill vänja magen vid en nyttigare livsstil och pröva nya rätter som kan få bättre effekter än tidigare kostförsök genom åren. Detta tänker jag fortsätta med så länge det fungerar för mig! Vem vet, kanske övergår jag helt till en vegetarisk kost någon dag :)
2013-07-28 16:18.


Kommentarer till blogginlägget


Hur upplever du prestationsförmågan på vegetarisk kost, någon märkbar skillnad?
Svårt att säga kanske om man inte håller dieten konsekvent...
Bara nyfiken.
2013-07-28Vad jag upplever som mest märkbart med en vegetarisk kost är att jag inte är sugen på sötsaker, kött med mera under/efter ett träningspass. Jag fokuserar lättare på mitt pass och känner mig mätt under en längre period än om jag bara åt kött. Jag skulle även kunna tillägga att jag känner mig mer nyttigare på dagarna och piggare. Kul att du frågar!
2013-07-28Vad har du jobbat med?
2013-07-28Jag har jobbat som lagerarbetare på Sportshopen i Grebbestad :)
2013-07-28Underbart skrivet brorsan! Längtar efter att träna med dig igen!
2013-08-01