Rickard Dahlgren

#27: Strömstadmilen

Äntligen fick jag genomföra en tävling under sommaren! Detta var ett av målen som jag hade när jag åkte hem från Umeå men visste inte riktigt hur jag skulle hinna med det varvat med jobbet. I alla fall så genomförde jag Strömstadmilen igår på tiden 43.55 min. En lite sådär tid med tanke på hur det tidigare har gått för mig. Dock är jag nöjd att jag fixade banan under 45 minuter! Banan bestod utav Strömstads mest kända vägsystem: Backar. Upp och ner och ner och upp under hela banans gång. I och med att det var första gången för mig så hade jag svårt att komma in i en bra rytm för att förstå hur jag skulle springa.

Tyvärr blev det lite tråkigt när jag fick springa samma varv två gånger för att få ihop till 10 km. Men vad mycket folk det fanns omkring! Helt suveränt med så mycket support under hela loppets gång. Med tanke på att låg på 3.50 min/km de två första kilometrarna var det nog lite en del av folkets hjälp. Här fick jag också se att jag har så mycket mer att ge. Väl in på spurten stod min familj (!) och hejade på :) De brukar sällan vara med på mina tävlingar men var det den här dagen. Det uppskattades väldigt mycket och fick mig att lägga på ett kol och sprang då förbi 3 stycken löpare på spurten! Vilken glädje och lättnad efteråt!

Kort och gott så var jag ovan på terrängen och fick då en sämre tid än tidigare. Sedan hade jag heller inte sprungit på en vecka så det kan ha varit det... Men ett mycket uppskattat lopp och något som jag säkerligen kommer att genomföra igen!

Total tid: 43.55 min
Min/km: 4.23
Max.puls: 195
Snitt puls: 181
2013-07-07 07:50.


Kommentarer till blogginlägget


Bra jobbat Rickard! Verkligen roligt att få se dig in action ;)
Kram / mamsen & papsen & broor
2013-07-07Bra jobbat! :D
2013-07-11