Jessie starlady

Jag har varit ett rikspucko!

Efter att jag gick i mål på Engelbrektsloppet och mitt livs (första?) Svenska Klassiker var i hamn bestämde jag mig för att ta en välförtjänt träningspaus. När snön smält skulle jag ta tjuren vid hornen igen var tanken, men då hade jag istället fått världens bästa lilla terrierflicka att ta hand om! Jag kunde inte lämna henne ensam för att ge mig ut och träna och än var hon inte tillräckligt stor för att få följa med heller. Träningen fick vänta.

Sen fick jag nytt jobb i forna hemstaden och veckopendlingen i kombination med korvstoppningen med allt det nya på jobbet tog alla krafter jag hade. Orkade knappt mer än ta mig hem, gå små pytterastningspromenader med TyraMyraTerroristTerrier, sova och äta. På jobbets träningsanläggning sålde de ENBART halvårskort och jag ville inte betala dyrt för halva tiden, så det blev mer av samma sak igen. Träningen fick vänta.

Sen blev hästen konstig? Slö och ovillig och vi startade upp en utredning om vad som felades honom som faktiskt pågår än. Han är inte halt på böjprov och blodproven vi tog visar inte heller någonting, men känslan är som att komma ner till sin fantastiska sportbil bara för att inse att någon har tagit motorn och bytt ut den mot en EPA-traktors? Jag blev orolig och ledsen och... Träningen fick vänta.

Så blev det då dags för min semester. En hel vecka hade jag moget nog bestämt mig för att unna mig trots att ingen betald semester står att få detta år. Funbeatgänget från singelforumet (älskade vänner!) bjöd upp till fjällsemester och nu jädrar skulle jag väl få fart på dököttet i alla fall. Latmasken hade mig vid det här laget i ett stadigt grepp och framförallt löpträning kändes som något väldigt avlägset. Min målsättning för 2013 (att bli snabbare i just löpningen) hade aldrig varit mer avlägsen. VEM hade satt DET dryga målet egentligen? Smiley

Men jag packade iaf ner löparkläder och skor och redan dag två (av 6) bar det av upp på fjället i spåret som jag kände från skidåkningen och 2012. Det var bitvis klafsigt i markerna och jag betedde mig som den stadsbo jag åter är på väg att bli (?). Ville varken bli skitig eller blöt om fötterna. USCH! Smiley Skutt hit och skutt dit och VIPS! hade jag fallerat fullständigt och stod med "myr-dy" upp över anklarna på högerfoten! Det var bara att gilla läget och klafsa vidare istället för att försöka hitta torrare, knepiga vägval.

Börjar jogga på mer som vanligt. Struntar i skorna som stundtals känns som de ska börja torka, men så trampar jag igenom igen och fötterna blir dyngsura ännu en gång. Sqwisch, sqwisch låter det i skorna. Utsikten är bedövande vacker och bara bitvis blockerad av tusentals mygg. Luften är klar, solen strålar, snart är jag uppe på kalfjället och springer, men just då inser jag att jag sprungit FEL och är på väg rakt över till nästa fjäll istället för tillbaka till startpunkten igen.

Inser mina begränsningar och att jag verkligen INTE borde springa för långt när jag inte sprungit sen i höstas (!) så jag vänder, något motvilligt och tassar neröver igen. Den första kilometern var flåsig och dryg och den andra kändes som om jag skulle dö (eller tvingas att börja GÅ och är inte det ungefär samma sak? Smiley ), men nu kommer den välsignade andra andningen och plötsligt så minns jag ju. Jag ÄLSKAR att springa!

Jag kommer nog aldrig att bli ett fartfenomen, även om jag hoppas på att faktiskt bli snabbare i år. Kanske till och med "normalsnabb för en motionär i min ålder"? Men VARFÖR har jag bara slutat upp med löpningen och dessutom under en sån här lång tid? Svaret kommer blixtsnabbt och det är lika enkelt som kärnfullt och kort:

Jag har varit ett rikspucko!


2013-07-06 10:47.


Kommentarer till blogginlägget


Trots alla motgångar så var det en underhållande läsning! :-)
2013-07-06Får ont i fotleden av din lerlöpning...
Men nu får du ta tag i träningen bejbi!
Detta duger inte!!!! Vart har allt j-vlar anamma tagit vägen!
Du behöver en morot!
Ett lopp!
2013-07-06Lotta: Nä. Den här säsongen har jag med flit bestämt ska bli lopplös! Ett rent uppbyggnadsår helt enkelt och sen har jag STORA planer för tävlingssäsongen 2014!
2013-07-06Ännu en klassiker?
2013-07-06Du får göra som en kvinna...de berättade om henne i dag på Livesändningen från Vansbro. Hon simmar ALLA Vansbrolopp - Tjej, Kort, Halv och Vansbron... sedan kör hon alla klassikerlopp i de andra grenarna(skidor, cykel och löpning...)
Nått att bita i...
*galning*
2013-07-06Nä, såna har jag sett många, men den nivån kommer jag aldrig att nå. Mitt mål för 2014 är redan satt mentalt och det innefattar INTE cykel.
2013-07-06