Mikael Persson

Hohällabravaden i Storvik i tisdags

Var för andra gången med på detta trevliga kvällslopp. Hade varit förkyld en vecka och fortfarande tjocksnorig så det vara bara ett tillfälle att komma igång igen och samtidigt känna av lite tävlingsnerver. Förra gången, för 2 år sedan, hade jag 1.06.37 på de 12,5 kilometrarna, kommer ih¨åg att det var mycket varmt och jag hade problem med andningen som vanligt när det är så varmt. Tog ingen klocka på mig utan skulle bara springa på känn och det kändes halvtungt men ändå okej. Hade någon enstaka rygg att gå på när 6 km-löparna vek av, de flesta hade redan försvunnit som en avlöning direkt i starten.
Härlig stigning upp på Hohällan (brant!) och sen är det ganska lätt till mål. Hade några andra runt om mig och vi sprang om varann omvartannat. Höll igen och höll igen och det var bra för det blev ändå tungt sista 3 km. Lyckades inte ta igen Sandra H. som jag brukar men jag har ju en bra ursäkt denna gångSmiley Måste haft en tung dag sist för jag lyckade slå den tiden med 5 sekunder! Segraen Anders Dahl, Högbo AIK hade 46.08! Jag kom med mina 1.06.32 (5.19/km) på 36:e plats av 44 st.fullföljande. Sist hade jag 10 st.efter mig så konkurrensen har tydlingen hårdnat något.
Vann en termometer i utlottat pris!
Kan verkligen rekommendera detta lopp. 150 kr med anmälan på plats och mycket priser och en eloge för att man arrangerar sånt här på vardagkvällar. Runt 100 deltagare var det.
Årets 9:e tävling och 4 långlopp. De andra loppen har varit Bore Cup, Limöloppet och Lidingöloppet On Tour. Nästa lopp blir Mörtebojoggen på tisdag (hoppas jag) och sen Vansbro Terrängmarathon på torsdag. Kanske vilar jag tisdagen, får se. Är ju kul att vara med...
2 dagar efter loppet har jag ordentligt med träningsvärk i benen. Kommer knappt upp när jag knäböjer.
Tävla är kul!
2013-06-27 14:05.


Kommentarer till blogginlägget


Hoppas Mörtebojoggen blir lika bra som Storvik då! Den har jag sprungit en gång :)
2013-06-27Jag var med där förra året, ett kanontrevligt lopp! Kan inte vara med i år tyvärr, ska springa Vansbro Marathon på torsdag så det passar inte in i schemat.
2013-07-01