Marie-Louise Karlander

Vätternrundan avklarad, Vansbro nästa.

Det duggar tätt mellan loppen nu. VR genomfördes med blandade känslor. Primärt var att ta sig i mål, men jag ville gärna göra en för mig bra tid. Fortfarande sur på mej själv att jag släppte Guldkedjan. Jag kunde ha fixat under 11 timmar om jag tålt smärtan i ryggen på slutet. Vad jag inte var förberedd på var hur trött man blir i händerna av att växla. På slutet orkade jag nästan inte peta in växlarna, trodde jag var på tyngsta i nerförsbackarna men då var det kvar en par kuggar, likadant uppför. Man är onekligen erfarenheten rikare. Blev tyvärr lite förkyld efter VR, dras med lite morgonhosta, men kan träna. vore roligare slippa hostan förstås.

Träningen inför Vansbro har gått på lätten får man säga. Jag har simmat ofta men inte särskilt hårt eller långt.Fokus har legat på att hitta vattenläge och bli trygg och båda delarna finns där nu. Hoppas på hyfsad temperatur i vattnet. När det gäller Vansbro ställer jag högre krav på mej själv. Det är tävling inte motionslopp. 1000 m på lördag är mer som insim och uppvärmning inför söndagen. Det är bra att vara på plats och testa av vattnet. Sikten är ungefär som hemma i sjön, kanske något bättre. (Det kan inte bli så mycket sämre, hemma ser man knappt händerna under vattnet.)Det är mer strömt, men den erfarenhet jag har är att jag gillar det. Vet var man simmar i strömmande vatten. Det gick bra i Jönköping förra året. Vår lilla sjö har faktiskt också "nerförsbacke" åt ena hållet, två insläpp på sjön och ett ut. jag åker till Vansbro på fredag nästa vecka, räknar med ett kort simpass då. Kommer ta med cykeln, mest för att se mej omkring och för att följa Vansbro triathlon.

Annars tränar jag för att ta upp löpningen en nivå till. Den har de slarvats med inför VR. Det är tungt, känns som jag transporterar två potatissäckar till lår, då jag springer, men förhoppningsvis så lossnar det snart.

En sak som gör mej lite besviken, är att jag inte kan vara nöjd, stolt över att snart ha genomfört en klassiker. Andra verkar mer imponerade än jag själv. I mitt huvud så är det bara, tja det har flera tusen gjort före mej. Flera tusen kommer i mål på VL, VR etc. Det är inte så märkvärdigt. Är fortfarande mer nöjd med triathlonloppet i Jönköping förra året. Nåväl, snart är det gjort och fortfarande håller jag fast vid att det är vägen som är målet.

2013-06-26 08:52.


Kommentarer till blogginlägget


LYCKA till med VAnsbro! Det är vägen som är målet! :)

2013-06-26Lycka till. Det är väggen som är målet :-)
2013-06-26Lycka till med simningen. Jag håller tummarna!

2013-06-26Ha, ha ja nog "väggar" man ibland på sådana där långa lopp. Simning gäller det att vara teknisk. Det är inte säkert att det fortare för att man tar i mer, utan så energisnålt och tekniskt som möjligt.
2013-06-27