Ryan "Rykno" Provencher

VR 2013, Mini tri i Lammhult, Midsommar cykling och blicken fram mot sommar....

istället för flera olika blogg inlägg samla jag ihop alla mina tankar här i detta.

De siste fem veckor innan VR var inte som planerat. Det bli tjänstresa till Västerås, men nu i efterhand vet jag att det var den bäste uppladdning jag kunde få. Jag fixade ett träningskort hos SATS och cyklade 90-120min/pass betydlig mer ofta än om jag hade varit hemma. det bli lite löpning och i princip ingen simning.

Resultat: 10:16. Jag borde varit skit nöjd med tiden som var min första gång att cykla runt Vättern men målet var Sub 10.

Hade det varit mitt mål att simma 800m under 10:00 och jag simmade på 10:16 hade det varit pinsamt dålig. Så jag måste titta på allt annat fram den dag än sluttid. 11-12mil i mot vind där mitt grupp jobbade bra ihop och klarade en snittfart på 28.8. Sedan när vi fick lite medvind bli det lite snabbare de kommande 11-12mil. Tyvärr orkade inte alla jobba längre och de siste 7mil var som en söndags pass. Vad jag tog från det hela. Jag är mycket bättre att cykla än jag trodde innan start. Och precis som Vidösternsimmet förra året lämnade jag Motala med en mycket högre självförtroende.

VR 2014 söker jag till en Sub 9 grupp. Ingen lätt mål men något jag tror jag klara av om jag hålla mig frisk och träna som krävs. Det bli bara ett del mål på vägen till IM 2014 Smiley

I torsdags var det dags för en midsommar tradition och Lammhultscyklisternas mini motion triathlon....400m-20km-3.8km. Jag har tappat lite fart i vatten sedan SM i mars, men ingenting jag är orolig över. Jag tror jag klara alla mina simning mål i år. Cykling var min snabbaste 2mil hittills. Från en tidigare 32.66 till 35.0!!! Löpning gick på en backig terräng och 5:17/km var bra för mig. Tiden blev 1:04:04. Under en timme nästa år???

Och sedan den andra tradition att cykla ner till Karlshamn. Förra året cyklade jag de ca 100km på 25 km/h ner och 27 km/h hem. I år bestämde jag för 2st 9mil tempo pass. Så på fredag jag cyklade lugnt till arbete fixade något tillverknings akut och sedan gick ut i regn för min första HIM test cykel. Efter VR kan jag inte klaga på motvind, så jag bara poängtera att det var motvind Smiley. Kändes bra från start, och stark mot slutet. Att jag snittade 31.? var också riktig bra. Jag hann precis till festen så det bli inget annat träning men tänker var en kort löprunda. Under cykling åt jag 3 gels, en bar och 2 liter vätska.

På väg hem cyklade jag lugnt ut till 29. Det kändes inte som jag hade återhämtat mig från fredag. Men den känsel försvann snabbt. Medvind för 80 av 90km gjorde jag cyklade hem i rekord tid och snittade 34.1. Jag var hur stark som helst mot slutet. Jag hade en lite bättre snitt fart vid 2tim, men där var många fler bilar de siste 22km som påverkade min cykling. Blev ingen träning efter denna heller då det var ett besök till cirkus med flickorna. på hemresan bli det bara en gel och 1 liter vätska. Skit nöjd med de två pass.

Och nu bli det två intensiv veckor som slutar med Vansbro helgen.

En vecka kvar i Västerås där det bli i stort sett bara löpträning. På fredag kommer mina föräldrar och lillebror till Sverige.

Jönköping OW på söndag den 30 juni där ska jag simma både 1400 och 2800 med ca en timme vila emellan. Simma för skoj, men hoppas det gå bra. Ska bli första gång på ca 18år sedan min mamma såg mig tävla siste.

Den 3 juli är det dags för 338 mini KM. en tuffare cykel bana men jag hoppas att hålla undan de flesta på cykel och tvinga de att springa om mig. Också en chans för min mamma att titta på.

4 juli är vår 11:e BBQ och med mins föräldrar och lillebror här bli det extra special.

Och nu till Vansbro helgen där jag ska simma den korta 1000m sim på lördag morgon som insim till HIM som starta två timmar senare med 3km dagen efter. Här ta jag bara pappa och lillebror.

Jag vet inte om det är den bäste val att simma både innan och efter men jag tror jag kommer att simma snabbare på HIM efter har simmat den kortsim och jag tror inte heller min simning är påverkade av cykling och löpning. Det bli bara viktig jag laddar om med rätt mat emellan alla lopp.

Efter alla mina framgång under vår hoppas jag för en HIM tid under 5:30. En dröm debut skulle ser ut så här.
Simning under 25min inkl T1.
Cykling snitta 32 och en tid under 2:50 inkl T2
Löpning under 2:15

Om jag sikte på snitt 34 visst spara jag 10min men vad skulle de kostar mig på löpning. Jag spräng växjöloppet sjuk på 1:56 så det bli ingen lätt löpning för mig....

Helgen avsluta med en natt i Köpenhamn innan lillebror åker hem till Kina.

8-13 juli bli lite som ett återhämtnings vecka där jag hoppas jag kan rivstarta simträning igen.

Det bli många tälving i aug....
3 aug Malmösimmet 2km
4 aug Malmö sprint tri
10 aug Vidösternsimmet 21+km
14 aug Kalmar mini tri
31 aug Tjörn HIM SM
2013-06-23 07:12.


Kommentarer till blogginlägget