Rickard Dahlgren

#23: Min träning, min medicin

Efter fyra dagar av total hängivenhet till träningen och cirka 1000 träningsminuter redan avklarade, blir det äntligen dags för en efterlängtad vilodag i morgon (fredag). Med tanken att jag alltid har 25% mer att ge så har jag verkligen utnyttjat detta till maximum. Kroppen känns tung, trött, stel och liknande effekter. Samtidigt mår jag så mycket bättre än om jag inte skulle träna överhuvudtaget. För mig är min träning min medicin mot stillasittandet och alltför många tv-serier. Att efter en genomförd lång träningsdag känna att jag har gjort allt (och lite till) för att lyckas uppnå en nöjd känsla - är guld för mig. Folk som kallar mig galen ser inte det vackra i att träna som mig. Vid gruppass hittar jag ofta någon ny människa att prata med och får min dagliga dos av social kontakt (jämför med stillasittande vid tv-serier), samt att jag möter likasinnade som faktiskt förstår mig - på ett eller annat sätt.

Vissa förstår inte hur jag kan få tid med all min träning och, som jag antagligen motiverat tidigare så ägnar jag hellre dagarna att förbättra min styrka, kondition och självförtroende på gymmet/pass. Mina dagar är noga planerade så jag ser till att få tid med skolarbeten, en del fritid, sömn och dylikt.

SLUTSATS: Jag hoppas att det finns fler därute som delar mina åsikter (på en eller flera faktorer). För mig är min träning min medicin mot ett annars tråkigt liv. Därför är jag nöjd med min tillvaro som det ser ut idag. Bara att köra på!


2013-05-16 23:11.


Kommentarer till blogginlägget


Helt rätt inställning! Bara att fortsätta träna :)
2013-05-16Det är alltid gott att smygkika i din träningskalender.
Jag förstår dig hundraprocentigt och kommer därför inte att stämma in i någon kör om att du "tränar för mycket".
Det är en avvägning alla människor får göra individuellt, helt enkelt.
2013-05-17