Anna Karin D

Åttahundra meter

Jag kliver upp på läktaren efter att ha avverkat mina två varv, för att byta skor och lugna ner mig. Joel och Oskar är ute på det första av sina två tuffa varv, en spännande kamp. De har precis startat.
Vid min väska sitter nu tre tjejer i yngre tonåren och stirrar storögt på galningarna ute på banan, och på mig också. En svettig TANT med nummerlapp och håret på ända!
"Räknar man vem som springer flest steg, eller är det snabbast tid som räknas?" frågar den mörka flickan närmast mig.
Skojar hon? tänker jag.
Existerar sån här okunskap?
Men hon skojar nog inte så jag svarar henne att det är tiden som räknas. Och att det inte spelar någon roll alls hur många steg man tar. Sedan fortsätter jag med att upplysa om att vi delar in oss efter ålder så att det ska bli rättvist. Lägger till att det är galet kul dessutom. SJUKT roligt!
Det är viktigt att lära den uppväxande generationen såna väsentligheter, tänker jag.
Och så byter jag från mina knallgula A4:or till de rosa nedjoggningskorna.

"Titta hon har muskler!" Hör jag från tjejgruppen bredvid. "I vaderna, typ. Fast hon är femtio år!!!"
(Jag råkade också säja att den lilla lappen på ryggen visar vilken åldersgrupp man tillhör. Det var en mindre nödvändig information, men det liksom bara slank ur mig.)
Sedan kommer det: "varför byter du skor.....?"
Då måste jag ju förklara det också. För löparskor tillhör tillvarons mycket väsentliga detaljer, viktigt för det uppväxande släktet att känna till.

Fast det blir väldigt kortfattat om skorna för nu närmar sig Joel Oskar bakifrån och de går in i sista kurvan och jag rusar ner på banan och VRÅLAR....som den uppjagade mamma jag också är...åt Joel och det blir oerhört spännande ända in på mållinjen.

Åttahundra meter. Jo, det är väldigt kul, helt klart.
2013-05-09 12:14.


Kommentarer till blogginlägget


Bra roligt skrivet som vanligt. Dags att bli ett äkta bloggproffs snart och få sponsorer.
2013-05-09*asg* 800 m - och allt som hör till det - har en framskjuten plats bland livets väsentligheter :-)
2013-05-09Hoppas tjejerna som tillhör den uppväxande generationen stannade kvar och förstummades över vår glädje till löpningen.
Underbar läsning!
Där ser du, dom syns, visst har du muskler :-)
2013-05-09Per: Så du menar att jag klagat över att jag INTE har muskler..? Och att det inte har hänt ett smack med de jag kanske har trots all träning...? Ä..hmm...host..
Håkan: tack! :-)
Helena: det ligger nåt i det!
2013-05-09Något åt det hållet ja :-)
2013-05-09Ett blogginlägg i yppersta klassen!
2013-05-09Du var ätt person vid rätt tillfälle! Ungdomar är härliga, både på läktaren och de som underhöll på banan. Bra lopp av dem båda!
2013-05-09