Martin Edofsson

Checkpunkt - Playitas

Så var det äntligen dax med en av årets höjdpunkter nämnligen Tri-resan till Playitas, Fuerteventura

Sedan sista läkarbesöket så har jag varit försiktigt positivt till att det trots allt skulle gå bra att genomföra men hela tiden beredd på att stå över endel av simningen och kanske behöva göra delar av cyklingen själv.
I år skulle vi ha barnen med samt lilla mor och Janne som barnvakter.

Fuerteventura visade upp en vecka av otroligt sommarväder och väldigt varmt. Man kan nog säga att förhållandena var bästa tänkbara men kanske lite väl varmt för att löpningen.

Redan på kvällen när vi kom ner var det dax för första simpasset. Nervös över att förstå hur det skulle gå med armen hade jag med en dolme som extra flythjälp om det skulle bli svårt. Simcoacher Linnea, Annie och Lina hade ett lätt teknikorienterat "insimspass" för oss. Till min stora glädje funkade det mycket bättre än hemma med armen. Vilken kanonstart!

Efter detta var det igång på allvar. Morgonjogg, följt av en aldrig sinande ström av träning. Mycket uppskattat var extra open water simning. Mia var från förra året nervös över hur det skull gå med cyklingen i bergen och hennes astma. Trots allt bestämde vi att köra i samma utvecklingsgrupp och det visade sig vara rätt beslut. Hon hittade sitt egna stadiga tempo uppför och klarade av att balansera ansträngingen så att luftrören kunde hållas i schack (så när som på en gång vid "tempointervaller from Hell" Bra gjort!

Under cyklingen fanns det många coacher vilket gjorde att vi kunde dela in mycket väl fungerande grupper med minst två cykelledare. Clas, Ola, Mattias, Lina, Ann, Annie, Lars, Torbjörn, Calle och Johan riktigt bra gjort - bättre i år än förra året (med start från hög nivå Smiley

Cyklingen är fantastisk och landskapet utmanar. Nedför går det oerhört fort och det var flera gånger på gränsen av vad mina höger tri-ceps klarade av. Mot slutet av veckan kunde jag klara av att sitta nere i bocken vilket ju är bättre för nedförkörning.

Två riktigt bra föredrag, Calle med "förändringens fyrarummare" samt "jag vill och man måste" och Clas kring vikten av balans i livet.

Det kändes oerhört gött att få ett kvitto på att kroppen kommer hålla för sommarens utmaningar. Nu är det bara framåt som gäller!

En vecka går sååå fort. Nu när man är hemma saknar man enkelheten i en sådan här vecka, men mest av allt alla nya tri-vänner. Jag längar till att träffa Er igen på tävlingen i sommar.

Semester blir inte bättre än så här - familjen, fantastiska coacher, härliga deltagare, kanon arrangemang och min älskade Mia.

Jo - vi kommer tillbaka. Under tiden tränar vi hårt och smart....
2013-04-29 08:54.


Kommentarer till blogginlägget


Verkar ha varit kanon ju. Härligt för er.
/Robert
2013-04-30