Rolf Öhlén

Agent 001 med rätt att städa

Kapitel 6
Skure och Vaska stirrade på högarna av skräp som tornade upp sig framför dem. De verkade skälva och vibrera av liv. Dammet började sakta virvla upp. "Vad vi nu göra ska?" viskade Vaska. "Håll dig bakom mig. Dra dig mot trappan och börja gå neråt" väste Skure tillbaka. Han startade dammsugaren och höll upp munstycket framför sig medan han sakta retirerade efter Vaska mot trappen. Dammvirvlarna verkade dra sig tillbaka. Med munstycket riktat framför sig backade han ner trappsteg för trappsteg Vaska till dess de var nere i hallen.

De gick ut ur huset för att få sig lite frisk luft. Efter att ha tvättat av utrustning och bränt dammsugarpåsen tog de av sina hjälmar. Girigt andades de in den friska luften. "Detta hus mig gåshud ger" suckade Vaska. "Ja, det är det värsta jag varit med om" svarade Skure. "Hur vi tillrätta med det komma?" undrade Vaska. "Jag tror vi ska fortsätta i bottenvåningen på den sydöstra sidan av huset" sade Skure. Vaska rynkade pannan. Skure konstaterade att hon såg väldigt söt ut när hon gjorde så. "Men det är motsatta sidan av huset än där började vi?" "Yep. Jag vill se vad som händer då. Det är något slags medvetande väsen som bosatt sig här i huset som förvandlar allt till skräp och damm. Nu verkar det vara berett på ett frontalangrepp i övre trapphallen. Jag vill se om vi kan förvirra det genom att angripa från andra sidan av huset."

De tog på sig hjälmarna. Skure gav Vaska ett uppmuntrande leende. Med ett resolut grepp tog de tag i sin utrustning och med målmedvetna steg gick de åter in i huset. Medan Vaska plockade upp, kastade och sorterade anföll Skure dammet som virvlade upp med dammsugaren. Huset liksom skälvde till. Tydligen var inte väsendet berett på ett angrepp från detta håll.

Här var det mindre skräp och damm. "Varför så lite smuts här?" undrade Vaska. Skure skälvde till. Skulle han säga det rakt på sak? Skulle hon förstå? Han sade trevande; "Jag tror det är för att de allra flesta som gett sig på det här huset aldrig kom så långt som till hit." Långsamt sjönk orden in i Vaska. Hon stelnade till innan hon vände sig sakta om. "Du menar att...att..." "...att de blev förvandlade till damm innan dess. Det är vad jag menar."

Lilla salen gick undan att städa, likaså stora salen. När det kom till hallen, köket och rummen där innanför kände de dock att motståndet hade blivit kompakt. De kunde inte komma ut i hallen eller gå via det nordöstra rummet innanför stora salen utan att fastna i varelsens grepp.
2013-04-28 20:37.


Kommentarer till blogginlägget


Som alltid roande läsning.
2013-04-28Äntligen kom den spännande fortsättningen!
2013-04-28