Maria S

Planen och dagsformen

Det gäller att ha en bra plan. Det vet ju alla. Följer man planen så får man resultat och följer man den inte så misslyckas man. Men om kroppen inte är i fas med planen? Om dagsformen inte passar ihop med långpasset i planen?

Förutsättningarna för dagens långpass är väl sådär bra bara. Ont i ena benet efter gårdagens 7km-pass fastän jag tyckte jag sprang rätt så lätt och inte så långt. Allt för att kroppen skulle vara pigg idag. Kanske sprang för fort för min förmåga, men jag tyckte inte klockan sa så.

Vätskebalansen verkar inte heller vara riktigt rätt. Drömde konstiga saker i natt om miniekorrar i buffar och vaknade flera gånger och var jättevarm. Har ätit en stor frukost, med mina mått mätt, och fuskat med en resorb och fyller på med mycket vatten efter den. Nu ska jag se om det kan rädda dagens långpass.

Jag får helt enkelt göra det bästa jag kan för att förbereda mig och ge mig ut oavsett. En bra plan är förmodligen en plan som går att anpassa till kroppen och dagsformen. Springer väl så länge det fungerar och får väl ringa efter transport hem i värsta fall om jag får bryta.
2013-04-13 13:08.


Kommentarer till blogginlägget