Rickard Dahlgren

#2: Det börjar gå framåt

Även idag lyckades jag med något enastående! Vid regelbundna torsdagar brukar jag genomföra intervaller borta på Nolia, antingen med orienterarna eller med långdistansarna. Idag blev det med orienterarna. Jag kände mig ovanligt taggad inför intervallerna idag eftersom jag inte hade varit helt nöjd med uppladdningen från måndagens test på 3000m. Då höll jag på att försova mig och i och med att jag ännu inte har pumpat cykeln så var det bara att rusa till Nolia. 25 minuter blev ett nytt PR på 6 km men det var ingen bra uppladdning.

Hur som helst, så genomförde jag 15/15-intervaller idag och tog i mer än tidigare i varje löpsteg. Den här gången ville jag se hur mycket bättre jag kunde bli och vad jag kunde klara av. Det blev en mycket högre intensitet än tidigare och, jag kallar det för att jag, lade in en andra växel: GEAR SECOND! Mycket gott resultat efteråt enligt min kropp och mitt löpsteg tyder på att det fortfarande finns en del att ge, men att jag har lämnat startpositionen!

Det andra enastående upptäckten jag gjorde idag var den vanliga löpningen innan och efter passet. I måndags, som sagt, så fixade jag 12 km på 54 minuter och trodde att jag skulle hålla detta rekord under en längre period. Idag sprang jag 12 km på 24 min (innan) och 26 min (efter)= 12 km på 50 min! Helt super! Ändå hade jag krafter kvar att ge så ja, det börjar gå framåt!
2013-03-14 19:44.


Kommentarer till blogginlägget