Marie-Louise Karlander

Eftersnack Vasaloppsfesten

Detta skriver jag bara för ha kvar lite tankar och funderingar för eventuellt kommande VL.
Det var verkligen en folkfest att åka VL, trevliga människor i spåret, bredvid spåret i depåerna. Om man ska göra det igen, så är en uppseedning nödvändig och då gäller det vara realistisk. Hur mycket snabbare kan jag bli? Jag kanske i allra bästa fall kan ta mej upp till startled 7 och då har jag överträffat mej själv haft drömskidorna. Då är frågan om det inte är bättre att skaffa sig en bättre tid på VL att åka ÖS. Om man vore snabb så skulle man nog bli irriterad över en snigel som jag i spåret, men är man relativt långsam så har man en fördel av mindre trängsel, inte bara i första uppförsbacken utan i depåer. Däremot i spåret kan rytmen störas av både snabbare åkare än en själv och långsammare. Det är dessutom inte samma folkfest.
Jag får säga som de säger om juniorerna,- ja, hon är bara här för att lära.., nästa gång då är det allvar,då tar vi tid. Jag måste faktiskt erkänna att sedan man börjat åka så stämmer seedningen ganska väl på VL, man åker ungefär lika fort som "kompisarna" bredvid.
Jag hade ganska mycket krafter kvar på målrakan. Det kanske man inte ska ha efter 9 mil. Självklart, kroppen började ömma, en axel, konstigt nog inte knäna, hade niprenstöd där, kompressionsshorts för höften, tror det var bra för ryggen. Konditionsmässigt kände jag mig fortfarande stark och återhämtningen går ganska fort. I och med att jag egentligen aldrig under loppet kände att skit va tungt, om än backarna före och efter Risberg var pannbensprövande, kunde jag gått tuffare. men man kommer lätt in i en lunk. Man kan spara tid, genom att skippa dricka mellan depåerna, jag gjorde det ungefär en gång mellan varje depå fram till Evertsberg. Det var rätt varmt ute. Ett smart sätt om man fixar det enkelt är att dricka medhavd dryck i Smågan och skippa kontrollen. Man klara dock sig på vätska om man dricker ordentligt på kontrollerna. Gör som på LL om man bara kommer fram, ta borden längre fram i kön. Valla inte om så ofta som jag gjorde. Större trugor är bra om du ligger i bakre startled, då man börjar kunna åka, stavfästet försvinner. Däremot är större trugor en nackdel i första backen. Gissa om man sitter fast många ggr. Klohydratuppladdningen tror jag var bra.( Gjorde inte den mer drastiska men "tömning" med hjälp av ett tufft pass onsdag, och lite kolhydrater i kosten innan laddning) Min mage skötte sig exemplariskt, mådde inte ens illa av sportdrycken. Chokladbollarna jag gjort, tog 2 st i Oxberg, 2 i Hökberg, även Enervit, var bra. De gav önskvärd effekt, nästan lika bra som enervit. Blir alltid lite besviken då jag känner att Enerviten går ur kroppen efter ca 20 min. De skulle fixa en som håller de dubbla för oss motionärer.
Jag var lagom klädd, ett underställ, och tights, skidjacka, bytte inte mössa och handskar, men hade med mig. Inga skavsår, tejpade tummarna innan. Hade återhämtningsmål i väskan, det var det inte många som tänkt på. Det dröjer innan man fått in skidorna till inlämningen, bussat till duschen och väskorna. Så det är absolut läge för en banan och en återhämtningsdryck innan duschen. Massagen efteråt var ljuvlig, skyndar också på återhämtning.
2013-03-05 15:49.


Kommentarer till blogginlägget