Rolf Öhlén

Agent 001 - med rätt att städa

Kapitel 1
"…och det var det sista vi hörde av honom."
Skrivbordstolen gnisslade när chefen lutade sig bakåt med en allvarsam min. Händerna låg knäppta över magen. Dammsugaragent 001 med rätt att städa tittade upp med en frågande min på den man han under de år han tjänstgjort under honom lärt sig att respektera och högakta. ”Bosset” som chefen kallades av agenterna ute på fältet, tittade genomträngande på Skure Hink. ”Jag vill veta vad som hänt Våghalsen” sade han.

När Skure lämnade kontoret passerade han det yttre rummet där fröken Disktrasa satt. ”Ut på nya uppdrag” frågade hon leende. Skure satte sig nonchalant på kanten av hennes skrivbord. Han tog likgiltigt upp de rekvisitionspapper som hon just skrivit ut. ”Jag ska ta reda på vad som hänt Våghalsen” sade han. ”Han som försvann under ett uppdrag?” ”Yep. Den sista rapporten vi hann få in var något om en slags amöba av skräp och damm som tagigt över ett hus. Jag ska dit och försöka ta reda på vad som hänt” sade han. ”Var försiktig Skure” sade hon ömt. Han kysste henne på kinden och tog hissen till den våning där utrustningsdetaljen höll till.

Där träffade han avdelningschefen Sop Borste. ”Jaha, och du vill ha nya saker som du kan förstöra?” sade han fränt. ”De senaste prylarna kom tillbaks i ett bedrövligt skick.” ”Ledsen för det, men du anar inte hur sakerna slits ute på fältet. Och organisationen Damm Råtta har tuffa typer ska du tro. Därför har jag fått ett lättare uppdrag nu. Jag ska ta reda på vad som hänt Våghalsen.” ”Då finns det kanske hopp om att få tillbaks utrustningen i skapligt skick den här gången” fräste Borste.

Under tiden de samtalade gick de till garaget. Där stod Skures tjänstebil som i nyckskick. ”Otroligt hur ni lyckas lappa ihop den efter varje uppdrag” sade Skure. ”Ja, ja, men lyssna här nu. Vi har byggt in lite nya finesser. Ser du den här knappen här? Trycker på den kommer det att spruta ut ett dammoln bakåt mot förföljare. Och den här, den frigör olivolja som sprutar ner på vägbanan efter dig. Drar du i det här handtaget kommer soptunnelock att kastas ut åt sidorna. Den här spaken fäller ut sopborstar som tar väck spikar och annat otyg fienden kan ha släppt på vägbanan och den här sänker ner en trasa som torkar upp olja och andra hala vätskor. Den här joysticken gör så du kan spruta vatten åt valfritt håll…” så gick de igenom bilen helt och hållet.
2013-03-04 09:54.


Kommentarer till blogginlägget


.. väntar spänt på nästa kapitel..! Hoppas det blir många!! :-)
2013-03-04Bättre än LeCarré, om du frågar mig.
2013-03-04Mera, mera... ska den ryska fienden Volta vara med???
2013-03-04Vi får väl se om motståndaragenten Volta Renski dyker upp.
2013-03-04