Magnus Sundmark

Utan att imponera

Jo så var det... Utan att imponera löste jag dagens träningspass helt enligt programmet. Dock med den lilla justeringen att det var gårdagens pass som genomfördes idag.

Skidåkning medels stakning 60 min, hade Erik så flitigt plitat ner i programmet. Vid lunchtid tog jag således min träningsbag och kröp in på handikaptoan på jobbet. Vi har inga vidare faciliteter på jobbet så den där toan fungerar även som omklädning och dusch för de som nyttjar sin friskvårdstimme. Vilket i princip bara är jag. Notera att det faktiskt finns en dusch i ena hörnet.

Nåväl, ut från toan väldressad med pjäxorna på och regnjackan ytterst tog jag bilen upp till berget för att åka på konstsnöspåret. Jag parkerade, plockade fram skidorna och gick ner till spåret. Visst, det har varit både milt, regnigt och blåsigt men att det skulle vara så lite spår kvar... det var en överraskning.
Jag tvekade en stund och gick sedan tillbaka till bilen och körde faktiskt iväg. Men bara 70 m, för längre bort på parkeringen kom det en kille som hade kört så jag stannade och frågade honom.
-"Jo, det går att köra. Det är inte bra, men det funkar. Använd inte de finaste skidorna"

OK, det går alltså att åka. Att använda de finaste skidorna... nä, ingen risk de är fortfarande kvar i butiken. Mina är från...troligtvis förra århundradet, har inte riktigt koll.

Jag vände igen och åkte och parkerade, plockade fram skidorna och knatade ner till spåret igen.
Det blev sex varv på den flacka delen av spåret. Jag skulle ju staka hela vägen så de där backarna var inte aktuellt att försöka sig på.
Ett helt ok pass, undantaget de usla spåren då. Men jag är nöjd att jag genomförde det i alla fall och jag tror att mina skidor tålde det.

Jag skrev ett par rader om SVTs Sportnytt på min vanliga blogg också. Jag tycker de borde visa mer idrott och fler idrotter. Läs mer på
http://sundmarkaren.blogspot.se/2013/01/sportnytt-xl...
2013-01-31 23:17.


Kommentarer till blogginlägget