Magnus Sundmark

Ordet du saknat är smur

Jag har skrivit om det tidigare, på min vanliga blog - Oblog, sundmarkaren.blogspot.se/ men jag tänkte att jag kunde flika in det här med när det liksom ändå är aktuellt, för egen del.

En kompis till mig (vi kan kalla honom för Samp om han inte misstycker...) har genom åren haft mycket problem med förkylningar. Inte så att han varit sjuk på riktigt, utan bara "lite krasslig". Känslan är lite som att hamna i ingemansland, mellan träningsbar och icke träningsbar. Tillståndet benämner Samp "smur". Jag vet inte var han fått det ifrån, eller hur vanligt det är, men nog är det fler som använder begreppet, dock ger varken google eller wikipedia någon upplysning för den nyfikne.
Nåväl, de senaste dagarnas tillstånd för egen del skulle kunna klassas in under begreppet "smur". Inte frisk för att kunna träna fullt ut, men heller inte så sjuk så vila är absolut nödvändigt , utan någonstans däremellan... smur alltså.

Det blir ju lätt lite smura dagar med två lågstadieynglingar springandes omkring hemma. Springer omkring, det gör de mest för att reta pappan som för närvarande inte kan/får/ska.

Nåväl, smur, eller ej, jag har vallatväck klister som legat kvar i skidspannet sedan det senaste blidvädret för ett antal veckor sedan och kletat på vanlig blå istället. Tog med mig laggen till konstsnöspåret på Billingen i Skövde på dagens lunch och kasade runt två varv. 8 km i lugn fart blev det, mest för att damma av laggen och så vill man ju ta det lite lugnt när man är smur...

Men...
Det var en härlig runda i superbra spår och vallan satt som en smäck! Kanonstart på vägen mot Halvvasan! Heja!
2013-01-25 16:38.


Kommentarer till blogginlägget