Magnus Sundmark

Från halvbra till helbra

Tack! Ett stort tack! ...tänkte att det kunde vara bra att börja med det så det inte glöms bort längre fram när träningen för alla dessa nya utmaningar satt igång. Är naturligtvis väldigt glad för att få chansen att vara med i den här utmaningen och det ska bli riktigt kul att genomföra såväl träningen som loppen!

Läget för den Halvklassikerutmanande Sundmarkaren är emellertid för närvarande lite halvbra. Inte halvdåligt, utan just halvbra... känns som om man håller sig på den positiva sidan då och det är ju där man vill vara, naturligtvis. Halvbra, således.

I augusti ifjol sprang jag, nåväl.. genomförde jag, AXA Fjällmaraton och det var min stora utmaning under det året. 43 km, 1800 höjdmeter och för min del drygt 6,5h. Efter det loppet tog det ett par veckor innan benen kändes pigga igen och under hösten kunde jag genomföra ett par orienteringstävlingar och träna på ganska hyffsat. Men sen, i okt/nov, började en hälsena krångla och även en höft. Under december och januari har det därför mest blivit rehab/styrka och alternativ träning. Om strulet med höft och häl hör ihop med AXA eller med det faktum att man inte är purung längre låter jag vara osagt.

Så, läget är halvbra, kroppsligt. Mentalt är det på topp, eller rent utsagt helbra, skam vore väl annat. När mailet från Runners dök upp kändes det verkligen helt rätt att haka på. Som jag ser det kommer jag få möjlighet till en helt otroligt väg tillbaka. Genom att fokusera på allt som Annelie (sjukgymnasten, på Skövde Rehabcenter, som jag besöker emellanåt) säger och samtidigt få grymt bra coaching i dessa för mig alternativa träningsformerna, skidor, cykling och simning, så får jag hoppas att jag kommer vara grymt stark, och fylld med nya härliga upplevelser, när jag väl kan börja springa igen. ... och då är det ju dags för... AXA!
Jo, jag har anmält mig igen Smiley
...och sen är det dags för Lidingö!

Utan Min Utmaning hade jag nog inte deltagit i så många Klassikerlopp under 2013, defenitivt inte alla, men så det kan bli... Ska bli grymt kul!

Idag blev det ett pass på Skara Badhus/Gym. 50 min fördelat på 20 min cykel och 30 min rehab/styrka. Imorgon bli det också rehab men på fredag är det nog dags att valla laggen igen och börja staka. Konstsnöspåret på Billingen sägs vara i kanonskick. 4 km. Lysande!
2013-01-24 00:04.


Kommentarer till blogginlägget


Kör smart och hårt!
2013-01-24Spännande kombination Henrik, lovar att försöka :-)
2013-01-24Det är det bästa du kan göra!

Jag har precis själv börjat komma igång med löpningen igen efter skadan i hälen jag ådrog mig i somras...
Jag är väldigt tacksam för att jag har haft cykling och skidor som alternativ träning och som funkat bra för mig!
2013-01-24