Maria S

Att lära sig crawl

Skulle vilja lära mig crawl som ett komplement till min andra träning. Av flera anledningar. Ska jag simma är det förmodligen det jag uppskattar mest.

Det känns som lite mer action liksom. Inbillar mig att det är det fartigare sättet att simma. Ja när man väl lärt sig det förstås. Förmodar att det tar rätt lång tid innan man ens slutar bubbla omkring på en och samma fläck och ser fånig ut.

Dessutom verkar det skonsamt att simma och som att det inte belastar kroppen lika mycket som allt annat jag håller på med. Det är alltid bra med skonsam träning. Trots seriösa försök att blunda för det så känns det som att man är trasig lite oftare än förut. Jag är inte säker på att man får så mycket fler skador efter hand som man fyller år igen, jag tror bara att det tar så pass mycket längre tid att läka alla skavanker, stora som små efter att man passerat någon magisk ålder. Saker som inte varit ett problem tidigare kanske faktiskt blir ett problem för att det blir mer efterhängset.

Inte att förglömma så verkar det som att det är väldigt allsidig träning att simma. Med lite tur kanske man får tränaren och annan muskel som inte används till så mycket annat i andra träningsformer jag kör.

Hoppas jag får ändan ur vagnen och släpar mig iväg till lämplig anläggning snart och försöker ge mig på det där. Så länge jag inte drunknar eller något kan jag väl inte förlora något på att testa. Det hänger ju liksom bara på mig själv att pallra mig iväg i vanlig ordning.
2012-11-19 18:11.


Kommentarer till blogginlägget


Min kompis Fredik gick en kurs för att lära sig. Något jag tror att han skulle rekomendera dig att göra oxå. Bättre att lära in rätt från början än fixa till massa fel som blivit till vana. Som gamla kampsportare vet du vad jag pratar om. ;)
2012-11-20Tror som du säger Rasmus att det är bästa sättet. Har kollat runt lite och det finns kurser som är en kväll i veckan i åtta veckor och liknande. Frågan är om jag kan och vill boka upp mig så pass. Vad händer om man missar ett par gånger liksom... :-)
2012-11-20Det var den kursen Fredrik gick, han var väldigt nöjd med den kursen.
Frågan är ju bara om vad du vill få ut av kursen, ibland missar man ett pass eller två. Huvudsaken är väl att du blir bättre och lär dig. Nä kör du hårt ;)
2012-11-20