Maria S

Träningsmat: Äggproblem

Skeptisk. Litar inte på någon längre. För vad testar de egentligen när de testar äggkokare?

Många tester säger att de flesta äggkokare fungerar jättebra och någon stackare säger att endast den dyra klarade av att koka ägget lagom mycket när man ställde in den på medelkokt ägg... Och det verkar ju stämma för det har de inte testat i testerna där nästan alla är riktigt bra i övrigt. Men hur de kokar äggen verkar oväsentligt.

Klart jag vill ha mina ägg lagom kokta, vad ska jag annars med en äggkokare till? Att alltid få dem exakt lika felkokta..? Men inte sjutton är jag beredd att betala 500kr för en äggkokare som är tillräckligt bra.

Kastrullen får duga ett tag till. Trots att det känns som att jag får stå och vakta den halva dygnet för att jag äter ägg rätt ofta.
2012-10-31 00:00.


Kommentarer till blogginlägget


finns ett ägg i plast som man lägger i kastrullen. när man kikar ner så visar den "hur långt" äggen har kokat, dvs om de vid tillfället du kikar ner är löskokta, gulan krämig, hårdkokta. kanske kan vara något? är säkert inte så dyrt. annars, klocka runt 6-7 min och se exakt hur du vill ha dem. tips 3: gör gärna ett gäng med ägg åt gången
2012-10-31här är den! http://www.clasohlson.com/se/%C3%84ggtimer-Egg-Perfect/Pr345903000

2012-10-31Tack tack! Har funderat på ett sånt men det går rätt bra med kloka och kastrull om man bara kommer håg hålla koll på när det börjar koka. 5 minuter i kallt vatten brukar bli lagom på mina mackor. Bara så tankspridd på morgonen innan jag fått frukost i mig och glömmer trycka igång klockan.... :-)
2012-10-31