Maria S

Lite ont i vaden

Mycket skeptisk. Varenda gång jag får känningar i vaden av mycket träning så får jag för mig att stretcha den på alla sätt och vis. Är den för kort vill jag ju dra ut den. Och baksida lår, framsida lår, utsida lår, höftböjare, säte och så vidare. Men jag är inte säker på att det är bra alls. Nu har jag ju ännu mer ont i den stackars vaden.

Det som brukar fungera är ett envist upprepande av excentriska tåhäv en längre period, eller vad övningen nu heter. Så det kan jag ju fortsätta med. Bra så långt. Det är jag ju nöjd med.

Men vad sjutton ska jag göra åt att några särskilt utsatta muskler blir konstant anspända och korta av löpningen? Här pratar vi förutom vaderna utsidan på låret och baksidan av låret speciellt som ger bekymmer.

En lösning skulle ju kunna vara att träna de muskler som drar åt andra hållet minst lika mycket så blir man i alla fall jämnkort och jämnkrokig? Det skulle alltså innebära att jag behöver en PT som ser till att jag förstår vad jag ska göra för något på gymmet. Låter inte alls dyrt. Eller så är det just det det är och mer stora kostnader är inte ett alternativ.

Eller så finns det förmodligen någon bra lösning på detta som gör att jag inte behöver bli kort och krokig utan kan få bukt med de stackars utsatta musklerna ändå. Hur gör alla andra för att inte bli snedtränade och trasiga?

Känner att jag måste ta tag i det här innan det blir ett problem på riktigt.


2012-10-03 11:50.


Kommentarer till blogginlägget