Anders S

Jag tycker (till) om skor...

Här ser vi min skosamling. Ja löparskor alltså, komplett så när som på ett par Asics landreth III som är stationerade på jobbet.
External image

Om vi börjar längst upp i bild så hittar vi ett par Nike Pegasus (350g) som numera agerar vardagsskor. Men det händer att jag springer i dem när jag typ glömt att ta med andra skor eller så.

Sedan har vi Brooks Radius 6(360g), dessa har inte gått speciellt långt för jag fick ont i knäna av dem. Jag är inte 100% säker på att det var skorna, så eventuellt skall jag springa ngt kort pass med dem för att analysera på djupet, men knäsmärta är å andra sidan inte och leka med.

Sen kommer nästa par och de har en liknande historia även om de gick lite längre. Saucony Trigon 4 Ride(345g) heter de och följde mig över 70 mil, men under 12H i Trollhättan fick jag ont i foten, på ovansidan och efter att ha låtit dem vila i någon månad provade jag igen och då återkom smärtan. Hmm...konstigt, helt problemfria i 70 mil och sedan gör det ont på vristen.

Sen har vi Puma Complete Racer (285) och de sticker ut lite att visa upp en pronationskil i min annars neutrala samling. (undra om inte landreth har ett liiitet stöd också). Dessa skor är ganska lätta och används till intervallpass och lite snabbare distans.

Nu presenteras en gigant både sett till storlek och trottjäneri. Saucony triumph 5(350g). Köpta i februari och har gått de flesta av mina mil sen dess.

Nu till mina lättaste och vackraste pjucks. Adidas Adistar competition (225g). Har kört mest löpbandspass i hög fart med dem, men nu i helgen fick de nöta asfalt i K-backa-loppet. De hade förtjänat en betydligt högra fart än vad jag mäktade med. Sorry!.

Senaste köpet heter Nike Zoom Moire+ och inköptes igår för 700 riksdaler på Nike factory store. Sitter oerhört skönt på foten och väger inte allt för tungt i min samling. Dock har jag i nuläget inga planer på att använda + funktionen då jag inte har en I-pod nano och är heller inte i behov av någon distans-/hastighetsmätning vid sidan av min GF 305.
2008-04-21 09:41.


Kommentarer till blogginlägget


Spännande. Jag har precis samma erfarenhet som du har med Trigonerna, fast jag har haft det med Mizuno Wave Elixir. Efter 70 mil där de var helt kanon så fick jag plötsligt ont ovanpå foten i dom. Är inne på andra paret nu, ska se om det blir likadant med dem.
2008-04-21Kul läsning!
Undrar om jag inte ska göra något liknande själv.
2008-04-21Jag har ett par Trigon 5 Guide som jag fått ont i ovansidan av fötterna av. Undrar om de är lite trånga.
2008-04-21Shit! Du har ju nästan fler löpskor än jag! Tror jag i alla fall.
2008-04-21Oj!
2008-04-21