Maria S

Möjligheter

Nya rutiner behövs. Lägenheten svämmar över av träningskläder som ska tvättas. Eller har tvättats. Eller som nu paniktvättas och ska hängas på tork inför morgondagens karatepass. Det hade jag ju glömt att göra. Hoppas den hinner torka.

Trots denna invasion av träningskläder i olika stadier så dyker samma läge upp gång på gång. Har inget att ha på mig. För varje set med träningskläder har en viss funktion. Att springa i, sprattla och kramas i (karate), cykla i, gymma i.... och så där fortsätter det. Och alltid ligger kläderna man bäst behöver i tvätten.

Och när man inte har några träningsformer kvar att byta till, för att det är de kläderna som är rena, så har man ändå inte full maskin tvätt. För att de är i olika färger, eller får inte tvättas med sköljmedel för att då försvinner tänkta funktioner, eller så måste de tvättas med sköljmedel för annars blir de som sandpapper och man får skavsår överallt (karatedräkten i kraftig bomull).

Men som sagt. Det finns inga problem bara möjligheter. Dags för lite färgkoordinerad shopping!
2012-09-07 16:02.


Kommentarer till blogginlägget


Hu ... jag minns när jag höll på att tvätta och stryka giar, mina och makens - vid ett tillfälle körde jag sönder ett drivhjul på min mors mangel, för någon hade tipsat om att det var smart att mangla gin ... Tackolov var det bara att beställa ett nytt och byta det.
Nu är det istaället barnens bad-, gympa- träningskläder och mina egna träningsgrejer, själv kan jag ha flera, men barnen växer ju, så deras måste jag hela tiden ha koll på att de är rena när de ska användas ... I den drivan märks inte makens grejer ens!
2012-09-07Ja lite i stökigaste laget blir det ju. Tack ock lov behöver jag inte stryka min gi, vi är inte riktigt så strikta hos oss. Tycker det blev besvärligt nog att hinna tvätta dräkten mellan gångerna när den dräkt jag brukar varva med blev utsliten och gav upp. :-)
2012-09-07