Eva Hellstrand

Team Ockelbo!

Har haft en så himla rolig helg. Tillbringade den med ett nytt, för mig, springgäng i Dalarna. Eller jag känner ju dom men har inte sprungit med dom förut. Fredagkvällen började bra med gemensam middag och sen skulle vi "få till det" i planeringen med all utskjutsning och hämtning på alla platser.

Ingen som inte varit med och planerat det kan i sin vildaste fantasi föreställa sig den totala förvirring som kan uppstå, allt fniss, frågor, ögon som går i kors av allt tänkande. För en debutant i sammanhanget som jag själv är det fullt upp med att försöka hänga med, jag känner ju knappt till vilken ordning ställen kommer, nästan inte vad dom heter... (Sedan när man väl börjar stråla samman i Evertsberg finns plötsligt många lösningar och planeringen ändras mest hela tiden)

Vi somnar och snarkar gott i kapp 10 tjejer i stugan i Grönklitt innan det är dags för Nette o Lina att tidigt sticka i väg på sina sträckor. Nästa grupp blir Flisan, Linn och jag själv. Klockan slår 8 och vi håller tummarna för Nette! Solen skiner och trafiken är lugn och allt känns fint. Vi lämnar Flisan i Risberg och fortsätter mot Mångsbodarna. Där är det plötsligt rätt kulet och gräset otäckt blött. men stämningen fortfarande fin. Det börjar regna. Nette kommer med bussen och vi ser Lina o Linn växla med en jäkla fart! Åker tillbaka till Risberg, trafiken börjar tätna! Hänger där med Flisan. Linn är snabbt framme, nästan så vi inte hann med i växlingen! Linn och jag åker vidare till Evertsberg där vi möts alla och dags för lite lunch för en del av oss. Flisan och Tina växlar.

Laila och jag åker vidare till Oxberg där jag sticker direkt vidare till Gopshus. Köper en efterlängtad kaffe. Värmer upp och hänger ivrigt framför blädderblocket och väntar på nr 19! Laila kommer ångandes och vi byter snabbt, hon får sin jacka o bilnycklar och jag chippet så är jag då äntligen på väg på min debut i Vasastafetten! Det är mycket nerför i början, jag gillar nerför och det är svårt att springa sakta. Dessvärre blir det, och det visste jag jag ju, uppför på senare delen. Benen blev superhårda och trötta och jag fick gå lite uppför. En kille jag sprang om nerför kom i fatt mig på uppförsdelen var schysst och peppade mig: Heja Ockelbo, ska du låta mig vinna? Neee, det hade jag inte tänkt, men tack vare honom så jag kom igen där, men kom inte ikapp honom :) Jag växlar till Fia och får åka med Lina och Bengt till Läde där vi missade Fia och Tetas växling. Jag åker vidare med Flisan och Nette mot Mora.

Anna kommer susandes på slutspurten och vi rusar ut och springer med henne in i mål, så himla härlig känsla! Jag har aldrig varit så mycket i dalarna som idag! Som bonus träffade jag ju Eva och Leif också! :)


2012-08-19 10:53.


Kommentarer till blogginlägget


Tyvärr måste Laila åka direkt så hon hann inte vara med på fotot!
2012-08-19Vilken fin lagbild! Och det var roligt att ses, tur att du kände igen oss!
2012-08-19Och det utan glasögon! :)

2012-08-19Yepp, säger som Eva LK. Kul att träffas IRL.
2012-08-19Tur du var dig lik från fotona här! :)
2012-08-19Halloj! Om Vasastaffetten är lika kul som Staffetvasan var så låter det ju klart intressant! :)
Hade ni lika långa sträckor alla 10, eller hur funkar det?
2012-08-19Det är uppdelat, finns ungefär, 2x9 km, 2x12 km, 14, 15, 4 x 5. Och det var verkligen jätteskoj! Prova!! :)
2012-08-19Kent, all information finns förstås på nätet, sträckorna är 4,6-15,1 km med mycket varierande underlag. http://www.vasaloppet.se/wps/wcm/connect/se/vasaloppet/start/loppen/sommarvecka/vasastafetten/index.html
2012-08-19Ok, då ska jag kolla in det! Såg förresten att det var en notis om er i tidningen idag! :))
2012-08-20Ja det var lite roligt! :)
2012-08-20Även om det inte stämde riktigt, det är inte vår margareta som är van marathonveteran!
2012-08-20Och det var inte jag som hade 5:eplats eller vad det stod heller :) Det var laila!
2012-08-20Det ska du ju inte avslöja för en som inte vet hur det ligger till! ;))
2012-08-20hahah kanske inte det förstås! Men jag är nog genomskådad av dom flesta! :)
2012-08-20