Rolf Öhlén

Insnöad

Jag har blivit helt insnöad. Det är skolans, chefens, fruns, svärföräldrarnas och grabbens fel.

Hur hänger nu det här ihop? Vi börjar med skolan. I Skorped har vi alltid skolavslutningarna i kyrkan och det är något jag inte vill missa, i synnerhet inte som grabben går i skolan.

I år var skolavslutningen så sen så jag hann inte ta ut någon semester vecka innan den. Sedan skulle båda mina vdm kollegor –verbi divini minster (det gudomliga ordets tjänare)- ha semester vilket innebar att jag fick veckorna 30-32.

Så var det frun. Hon är från Skåne och eftersom hon svarade ja på mitt frieri så har jag svärföräldrarna där. I fjol blev det ingen resa söderöver så det var hög tid i år. Vi for första semesterveckan, kom ner onsdag 25/8 och for hem torsdag veckan därpå.

Svärföräldrarna har en tv på entreplanet och en nere i källaren. När vi är på besök där brukar jag mellan sightseeing och besök av bekanta ligga och slöglo på den. På grund av att semesterveckan av tidigare aviserad anledning och att platsen var Skåne där jag understundom låg och slappade framför tvn vilket jag inte brukar göra så mycket hemma sammanföll dessa stunder med – just det, sändningar från os.

Under ett tillfälle av detta slösurfande mellan kanaler tänkte jag att ”tja, jag kan alltid se på någon os tävling” och halkade av en slump in på tennis, damernas singel. Det var en danska som spelade och det tyckte jag var rätt kul. Det var länge sedan jag såg på tennis men tycker att det är rätt roligt att se på om jag har någon att hålla på.

Jag fick veta att hon var 22 år, var den första dansk som nått topp 30 i världstoppen och faktsiskt legat 1. Nu var hon 8 på rankingen, 22 år gammal och jag var såld. Ja, på tennisen alltså. Nu hade jag någon att hålla på och följa så nu kollade jag in tv-tider och spelprogram, jag började följa herrsingeln när Murray spelade final och mixeddubbeln.

Vad har grabben med det hela att göra? Han är väldigt pigg på lego och vill springa i leksaksaffärer. Jag följde med honom in på en sådan dagen innan vi skulle hem för han skulle köpa ett lego. I väntan på att han skulle bestämma sig bläddrade jag igen wii-spelen och hittade Virtual tennis 4.

Jag köpte det inte men blev sugen. På väg hem stannade vi till i Birsta där jag hittade en affär som sålde data- och tv-spel. De hade det inte inne men kunde ta hem. Spelet kostade ca 400 spänn. Via en vän fick jag veta att det fanns på en internet butik för 149 kr så jag väntade med att beställa det tills jag kom hem.

Nu har jag spelat det ett antal gånger, har WTA hemsida bland favoriterna, gått med i twitter och följer ”min” danska – Caroline Wozniacki (kunde hon inte hetat Asta Jensen?), föräldrarna från polen med en far som spelat fotboll för polska och danska landslaget samt en mor som spelat volleyball – och Sofia Arvidsson från Halmstad. Nästa turnering som är aktuella för dem är i New Haven 17-25 augusti.

Så fast det är augusti är jag redan insnöad. På tennis.


2012-08-18 10:47.


Kommentarer till blogginlägget


Och snart är det US Open! Den näst bästa Grand Slamen efter Melbourn, men lite bekvämare tider än de australiensiska. Kanske är det Wozniackis tur nu. Jag följer mest ATP-touren, men har en liten damfavorit i Suarres Navarro som slog igenom med buller och bång i Australian Open 2009.
2012-08-18Vad kul. Såg du os? Murray var fenomenal i herrfinalen. Synd att de inte klarade mixeddubbeln. Första set där spelade han och hans partner som i trance.
2012-08-18Ja, Federer var helt borta. En av hans berömda genomklappningar. Väldigt glad för DelPos brons, min favorit. Såg nästan inget av mixed dubbeln.
2012-08-18Suarres Navarro spelar väldigt bra i Peking just nu. Kul att hon får till det igen. Om hon nu förvaltar de överläge hon har mot Bartoli vill säga.
2012-10-05