Jessica Ahlstrand Carlsson

spankulerar vidare

jupp. fortfarande lite känning i tibialis posterior. men nu kanske en 3:a tillskilnad från den 9:a jag kände för några dagar sedan.
promenerade ändå idag. annars får jag bara skällning av thomas.

hundmöte idag igen
hund med släpande koppel, sätter fart mot mig. ropar högt "jag är allergisk!"
och får det vanliga svaret "det är ingen fara, han är snäll"


1: i min värld finns det inga snälla hundar, bara hundar som inte är riktigt lika lömska som den vanliga sorten.
2: allergiker är vanligen allergiska även mot "snälla" hundar
2008-04-16 13:48.


Kommentarer till blogginlägget


Ja, hunden kan vara hur snäll som helst, man är ju lika allergisk ändå! Råkat ut för det där också. :-)
2008-04-16Finns en allergiker som även får känningar av blåstå hundägare (jag). Förutom att jag inte vill ha hundarna hoppandes över mig så funderar jag över varför ägarna så ofta är på ena sidan vägen/stigen och hunden på den andra med ett koppel mellan. Hur många inbromsningar har jag gjort trots att dom ser att jag kommer. Kanske är dessa ägare ovanlgheter men det är ju dom jag kommer ihåg.
2008-04-16SUCK! Stackare. Varför i hela friden kan folk bara inte sköta det där, så himla ansvarslöst.
2008-04-16Hundägare är ett otyg (#) Respektlöst tycker jag !!!
2008-04-16Det är tråkigt att hundägare inte kan visa mer hänsyn mot allergiker etc.

Som brevbärare råkar ofta på hundar.
Det är verkligen ingen myt att hundar inte gillar brevbärare. Det händer väldigt ofta att hundar börjar skälla om man möter dem i postuniform. Jag minns särskilt ett tillfälle när jag delade ut post på Bäckgårdsvägen i närheten av Vårby Centrum. Det var hus med sk loftgångar. Man går på utsidan och delar ut post.

Nå väl, på en loftgång mötte jag en civilklädd polis som hade ett par frågor om en viss lägenhet. Jag var bara vikarie och hade ingen koll på vilka brev etc. som personen brukade få. Polisen tackade för hjälpen och började gå mot trapphuset, när han hade gått 3-4 meter så kom en tant med en hund. Hunden sa inte ett pip när den passerade den civilklädde polisen däremot när den ett par sekunder senare nådde mig så började den skälla riktigt ordentligt. Jag behöver väl kanske inte säga att polismannen började asgarva så fort kvinnan med hunden hade försvunnit och skrattande sa "så det är ingen myt att hundar inte gillar brevbärare?".


2008-04-19