Kristoffer Pehrson

Bliz Pursuit XT - sportglasögon

Fick en tidig födelsedagspresent från min flickvän förra veckan. Hade tänkt ge mig själv ett par glasögon som pris om jag klarade under 50 min nästa söndag men nu fanns de på rean så då fick de bli en tidig present istället.

Köpte modellen med fotokromatisk lins. En fotokromatisk lins ändrar ljusigenomsläppet beroende på hur ljust det är ute. De skall tydligen variera mellan 11-34% vilket inte säger mig mycket.

Det är en ganska ljus lins i en rosa nyans. Man märker att de blir lite mörkare i direkt solljus men jag skulle inte direkt säga att det är en påtaglig skillnad mellan stark sol och lite mörkare förhållanden. Tycker dock att de funkar helt ok och det är skönt att kunna ha ett par glasögon som täcker in flera olika ljusförhållanden så man slipper hålla på och byta lins i tid och otid.

Från början var det tänkt att de skulle användas för cykel för det är där jag har märkt av mest problem med att ha en för mörk lins. Det finns inget värre än när man kommer från ett lite ljusare parti och sedan kör in i ett mörkare skogsparti med ett par mörka solglasögon. Det blir helt bäcksvart och man ser ingenting. Dessa glasögon är ganska ljusa från början så jag tror att de kommer att funka bra för både cykling och löpning.

Har bara haft dem på mig när jag var ute och sprang en runda i väldigt fint väder. De skyddade bra mot solen och jag besvärades inte av den ganska starka viden som vi vanligen har nere i Varberg. Jag upplevde inte heller någon imma även om jag svettades ganska friskt. Det hade skvätt en del svett på insidan av linsen när jag kom hem men jag tror att det kan undvikas genom att använda det medföljande svettbandet. Det finns även en rem som man kan använda istället för skalmar på glasögonen. Jag har bara testat den lite snabbt men de sitter som berget när man har den på.

Kan även nämna att det var enkelt att ta bort linsen. Själv brukar jag att ta bort linsen och tvätta dem med tvål och vatten. Tycker att det är det bästa sättet att få bort svett, fett och hårvax från linsen.

Man fick med följande i paktet:
¤ Glasögonen med fotokromatisk lins (just denna modell innehåller bara en lins men alla andra modeller innehåller två linser)
¤Rem som kan användas istället för skalmarna
¤Svettskydd som fästes på insidan av glasögonen
¤Puttsduk.
¤Fodral med särskilt fack för extralinser.

Just nu säljs de ut på Skistart.com (missade tyvärr deras rea men det var ett väldigt bra pris ändå jämfört med massa andra ställen).
http://www.skistart.com/swe/bliz-pursuit-xt-svart-po...


2012-07-27 11:50.


Kommentarer till blogginlägget

Arkiv