Anna Karin D

Dagbok från Davos

Hmmm.....jag börjar visst tappa ambitionen lite? Kanske beror det på värmen.
Dag 4 vandrade vi, 7 timmar, från frostig morgon till stekande eftermiddag. En oförglömlig tur, jag har nog varit alpget (finns det sådana?) i ett tidigare liv. Fast jag var inget vidare på att gå i stenig nerförsbacke.
Reseledare Gert-Inge hade beställt lämpligt väder och även detta hade han lyckats med till fullo. Heja G-I!!
Dag 5, överdådig Pic-nic de luxe, extra allt, lunch super-super! Strålande väder, riktigt varmt. Rikligt med mat. Grillad på plats. Fullständiga rättigheter där i gläntan med bästa utsikten. Kaffe, kakor....
Mätta och matta och lite dagen -efter-vandring-typ7timmar, bestämde vi oss för bara en lite lätt promenad hem. Den tog två timmar, rakt i steksol, uppför evighetsbacke.
Lite mör blev jag allt!
Dag6: Sol skulle det vara men regn blev det! Vi körde plaskiga intervaller på Davos idrottplats, påhejade av ortens ungdomar.
Tog tåget till Klosters på eftermiddagen och avnjöt liten bakelse på litet café. Strosade runt.

Dag 7, idag: strålande sol, knallblå himmel, varm dag. Nu gäller det att spara på krafterna om man är jag och vill klara tre mil på lördag! Ingen vandring idag alltså - istället hoppade vi på tåget med destination S:t Moritz. Dyrt jetsetställe, det visst vi, så vi packade matsäcken för att slippa betala skjortan och mer därtill för nån liten ostsmörgås designad av Prada.
Vägen dit är en upplevelse av stora mått, vilken järnväg, vilken natur! Tunnlar, broar över bråddjupa raviner, forsande vatten djupt därnere i botten, byar, ängar....

Nåväl! Några timmars promenad runt sjön till att börja med, det satt inte fel. Mänder av löpare av mycket god kaliber tränade där, varv på varv.
Mat och fotavsvalkning (hade gärna badat hela mig) och sedan en runda bland märkesbutiker, lyxhotell, rolls-roysar och ännu fler märkesbutiker. Klockor för över hundratusen spänn, gulp. Vakter utanför butiken. Inte ens souvenirbutiken var billig...
Spännande att se ändå! Ingen visade bort mig trots min H&M-kläder. Snällt.
Chokladbutiken fick mig att drägla....men ingenting annat.

Nu är vi hemma på hotellrummet och väntar med spänning på dagens fyrarätters. Vad får vi idag? Vad visar det sig vara, det vi trodde var något annat?
Hungrig.....!
2012-07-26 17:54.


Kommentarer till blogginlägget