Rolf Öhlén

Prästgården - den yttersta utmaningen avsnitt 5

Dags att ge sig på sovrummet. En hög med mjukdjur förpassades i kassar innan jag kunde frilägga den första mattan. Likaså fick jag samla ihop högar av påsar och tidningar.

När jag började rota under sängen virvlade en millimeter tjock dammatta upp och lade sig över mig. Jag borde nog haft skyddsutrustning, kändes som den ville göra mig till en del av sig.

Bestämde mig för att anfalla med dammsugaren. När jag gick ut i hallen där jag lämnat den höll den på att försvinna in i berget av prylar som jag staplat därute. Med ett våldsamt ryck lyckades jag befria den från amöban.

Så fick jag dammsuga bit för bit för att inte bli kvävd medan jag drog fram kartonger, kläder och andra arkeologiska avlagringar som lämnats där av husets invånare. Tydligen måste de haft väldigt ont, ett tiotal tomma kartonger alvedon och dito tomma kartor låg kvarlämnade här och var. Röda höljen till små runda ostar låg slängda lite här och där, ett av dem var nedtrampat i golvet så det fick jag skrapa loss.

Så var det dags att dammsuga hela rummet igen och sedan våttorka större delen. Bortre delen närmast väggen fick jag vänta med eftersom det var där jag staplat kartonger och sängbyråer. När första delen hade torkat upp bar jag tillbaks byråerna, sedan sorterade jag upp innehållet i kartongerna, fem till antalet – i tre kassar.

Därefter var det bara att ta itu med att dammsuga och våttorka sista biten av sovrumsgolvet. Nu har jag emellertid kommit till en återvändsgränd. Nu är det trapphallen kvar med den fruktansvärda röran av saker.

Jag inser att det enda sättet att få väck detta är att börja med att rensa skåp och garderober innan jag kan börja ta itu med det tröstlösa berget.
2012-07-20 17:20.


Kommentarer till blogginlägget


Heja dig, vad du är duktig!! Hoppas bara att du inte blir sjuk av allt damm..!
2012-07-20Waoh, ser ut som ett nytt sovrum! Fräscht!! Du ÄR bäst!!
2012-07-20Jag är stum av beundran. Har du slängt och/eller sorterat ut mycket? Det är alltid en bra idé.
2012-07-20Det ska in i skåp och garderober varför jag måste börja rensa där också.
2012-07-21OJ!
2012-07-21